Project De Maaswerken


Verwijderen tijdelijke brug bij sluis Weurt

Maastricht, 14 maart 2008. In de nacht van zondag 16 maart op maandag 17 maart start de verwijdering van de grote brugdelen van de tijdelijke brug bij sluis Weurt. Er zijn maximaal vijf nachten uitgetrokken voor deze werkzaamheden. Er wordt in de nachtelijke uren van 22 uur tot 06 uur gewerkt om zodoende het scheepvaartverkeer zo min mogelijk te hinderen. In de nacht van 20 maart op 21 maart is het verwijderen van de grote brugdelen afgerond.

Het rijbaangedeelte van de tijdelijke brug is er al eerder uitgenomen en verwijderd. Nu wordt de draagconstructie eruit gehaald, de zogenaamde hoofdliggers van de brug. Dit gebeurt vanaf het water via een drijvende bok. De brugdelen worden met een schip vervoerd naar de leverancier.

Restwerkzaamheden

Het verwijderen van de brugdelen wordt in de nacht van 20 op 21 maart afgerond. In de week na Pasen (van 25 t/m 28 maart) worden de palen verwijderd en afgevoerd. Dit gebeurt ook over water. De beide opritten worden vervolgens in de oude staat hersteld.

In toekomst grotere schepen

Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt een aantal bruggen om in de toekomst grotere schepen met vier lagen containers toegang te kunnen bieden in het Maas-Waalkanaal. De tijdelijke brug in Weurt is aangelegd om gedurende anderhalf jaar het verkeer om te leiden zodat de twee bruggen over het sluiscomplex in Weurt met 2 ½ meter verhoogd konden worden. Het werk is nu in de afrondende fase.

Loket Maaswerken

Voor vragen over de verhoging van de bruggen kunt u terecht bij Loket Maaswerken: via loket@maaswerken.nl of 0800-62279375.