Gemeente Spijkenisse


Jeugddebat in Spijkenisse

14 maart 2008

Jeugddebat
Op donderdag 20 maart wordt in het jongerencentrum Westdijk het jeugddebat gehouden. Twaalf jongeren gaan in debat met een aantal raadsleden en wethouder Jeugd Marjolijne Lewis over onderwerpen die de jongeren zelf hebben aangedragen.

Aan de hand van stellingen wordt gesproken over wat er moet veranderen in Spijkenisse, om de stad ook voor de jeugd interessant te houden.

Tijdens deze avond stelt wethouder Marjolijne Lewis een speciale website in gebruik voor de jongeren in Spijkenisse.

Voordat de geselecteerde jongeren met elkaar debatteren worden ze getraind door een gespecialiseerd bureau, op maandag 17 maart in de Burgerzaal van het stadhuis. Ook donderdagmiddag voor het debat kunnen de deelnemers een beroep doen op een debatcoach. Dankzij de coaching kunnen ze de rasdebatteerders uit de lokale politiek goed van repliek dienen.
De jongeren zijn leerlingen uit de klassen drie en vier van de verschillende voortgezet onderwijs instellingen in Spijkenisse.

Na het debat worden de deelnemers lid van het jongerenpanel, dat één keer per maand bijeenkomt. In dat jongerenpanel wordt gesproken over wat de jeugd van Spijkenisse beweegt, wat vinden ze leuk en wat vinden ze minder leuk aan de stad. Leden van het jongerenpanel houden ook de nieuwe website up to date.