Gemeente Emmen

Persbericht: scholen Emmerhout sluiten afvalproject af

Donderdag 20 maart om 11.00 uur sluiten de basisscholen Mgr. Bekkersschool en de Tondel uit Emmerhout hun zwerfafvalproject officieel af op de Tondel met een presentatie van wat ze de afgelopen weken gedaan hebben. Het project is een initiatief van Rotaryclub Emmen. Ook Buurtsupport, Area Reiniging en de gemeente Emmen werkten mee aan het project.

De start van het project was maandag 3 maart. Wethouder Holman gaf het startschot voor een schoonmaakactie in hun wijk onder leiding van Buurtsupport en Rotaryclub Emmen. Bij Area Reiniging hebben de leerlingen van alles geleerd over de weg van het afval. Verder hebben de leerlingen in kleine groepen gewerkt aan (afval)onderwerpen zoals restafval, GFT en KCA en hebben ze organisaties bezocht die met afval te maken hebben. Het project is afgesloten met een bezoek aan de afvalverwerker Essent in Wijster. Het resultaat van deze werkzaamheden presenteren de leerlingen op 20 maart aan onder andere wethouder Holman.

Zwerfafvalproject
Het project past binnen het Emmense (zwerfafval)project We doen het gewoon, Emmen schoon en de Week van Nederland Schoon van 10 t/m 15 maart. Dit is een landelijke actieweek in het teken van zwerfafval.

Andere scholen
De gemeente hoopt dat dit initiatief kan uitbreiden naar andere scholen binnen de gemeente.

IFRAME: printFrame

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2008 Gemeente Emmen