Vestia brengt Vermeer terug in Delft

19/03/2008 15:00

Stichting Vestia Groep

Donderdag 20 maart 2008 zal in 17e eeuwse sfeer het nieuwe woon en zorg complex 'de Vermeertoren' worden geopend door o.a. Wethouder Dick Rensen (werk, zorg en inkomen) en Vestia directeur Gert den Ouden. Met de opening van de 75 meter hoge Vermeertoren is Delft niet alleen een nieuw herkenningspunt rijker, maar keert Vermeer als trotse 'parel' terug in zijn geliefde Delft.

Feestelijke opening
In de afgelopen twee jaar heeft Vestia samen met haar ontwikkelingspartners Pieter van Foreest, Careyn, Ceres, Uneto-VNI en de gemeente Delft een uniek woon, zorg en welzijn concept gerealiseerd: de Vermeertoren. Ter gelegenheid van de definitieve oplevering wordt het gebouw officieel geopend. Een feestelijke opening die de bezoekers zal meenemen, terug naar de 17de eeuw.

Uniek woon-, zorg- en welzijn concept
Met de ontwikkeling van de Vermeertoren heeft Vestia een uniek concept gerealiseerd. In het gebouw worden wonen, zorg en welzijn op een bijzondere manier samengebracht. Naast high intelligence (sociale) huur en koop appartementen zijn in de Vermeertoren een gezondheidscentrum en een buurthuis gerealiseerd. Hierdoor heeft het gebouw een belangrijke plaats in de leefomgeving.

Het gezondheidscentrum
In het gezondheidscentrum zijn naast een huisartsenpraktijk, een fysiotherapie praktijk en een apotheek ook een Jeugdgezondheidszorg centrum, een ontmoetings- en dagbestedingsruimte en een zorgpost voor thuiszorg gerealiseerd. Bij de invulling hiervan nemen de zorginstellingen Pieter van Foreest en Careyn een belangrijke rol in.

Innovatief wonen: domotica, zorg en comfort
Naast de combinatie van zorg faciliteiten is de Vermeertoren uniek te noemen door de toepassing van domotica. Domotica is het samen brengen van ICT oplossingen om het comfort in woonhuizen te optimaliseren. Tot op heden werd deze technologie met name gebruikt in luxe woningen. Samen met de ontwikkelingspartners is gekeken naar toepassingen voor in de zorg. Dit heeft geresulteerd in functionaliteiten die ingezet worden voor zorg op afstand. Iedere woning kan worden verbonden met een zorgcentrale. Vanuit hier kan bijvoorbeeld een deur op afstand worden geopend en kan er in geval van nood een beeld en spraakverbinding tot stand worden gebracht.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n 70.000 woningen. Vestia heeft landelijk bezit, de meeste woningen liggen in Haaglanden en Rotterdam. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het bedrijf, waar bijna 900 mensen werken. Meer informatie over Vestia? Kijk op www.vestia.nl.