RTL Group

Onopgeloste postbankmoord als test in 'Het Zesde Zintuig' bij RTL 4

LUKT HET OM NIEUW LICHT TE WERPEN OP WAT ER IS GEBEURD?

In de vierde aflevering van de opmerkelijke RTL 4-serie Het Zesde Zintuig, de door Beau van Erven Dorens gepresenteerde zoektocht naar de beste paranormaal begaafde Nederlander van 2008, worden wederom vier kandidaten getest met een opmerkelijke case. In de aflevering van donderdag 20 maart staat onder meer een onopgeloste moordzaak, de zogenaamde Posbankmoord uit 2003, centraal. In de test krijgt het viertal de moeilijke opdracht om nieuw licht te werpen op deze moord. Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 doodgeschoten toen hij ging hardlopen op de Posbank bij Rheden. Zijn lichaam werd later teruggevonden in een uitgebrande auto bij het Brabantse Erp. Uitgebreid onderzoek heeft nog steeds niets opgeleverd.

De kandidaten krijgen in deze aflevering bovendien een telefoontest voor de kiezen, waarbij ze gaan bellen met een bekende Nederlander en de ruimte waar hij of zij zich bevindt moeten omschrijven. Ook zet het viertal de tanden in een babytest. Bij deze test moet het juiste kind aan de moeder worden gekoppeld. De band tussen moeder en kind is één van de sterkste die er is, maar kunnen de kandidaten deze aanvoelen in het bijzijn van medium Derek Ogilivie, die eerder furore maakte in de RTL 4-series De Babyfluisteraar en Babys Wil Is Wet?

Aan Het Zesde Zintuig is een bijzonder uitgebreide website gekoppeld. Op rtl.nl/hetzesdezintuig zijn onder meer de verschillende dossiers en tests terug te lezen en zijn alle afleveringen in hoge kwaliteit, full-screen nog eens te bekijken. Naast de uitgebreide informatie over de kandidaten, beschikt de site over een Zenertest, waarmee geïnteresseerden hun eigen zesde zintuig kunnen testen, en een drukbezocht forum, waarop nagepraat kan worden over cases, uitzendingen, kandidaten en eigen paranormale ervaringen. Exclusief voor de site is het uitgebreide interview met parapsycholoog Richard Krebber, die de programmakers en de kandidaten bijstaat in deze reeks. Via de site geeft hij ook antwoord op vragen over het bovennatuurlijke. Een exclusieve blik achter de schermen, maakt vervolgens helder hoe een test daadwerkelijk in elkaar steekt.

Uitzending RTL 4: donderdag 20 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: Het Zesde Zintuig

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van Het Zesde Zintuig kunt u opvragen bij afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl