Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Facilicom geselecteerd voor PPS-aanbesteding nieuwbouw Belastingdienst Doetinchem

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Rijksgebouwendienst en de Belastingdienst

De Rijksgebouwendienst maakt bekend dat het consortium Facilicom is geselecteerd voor de nieuwbouw van Belastingdienst Doetinchem.

Facilicom heeft conform de Europese richtlijn voor openbare aanbesteding een definitieve inschrijving gedaan die als economisch meest voordelige aanbieding is geselecteerd. De Staat sluit met Facilicom een DBFMO-contract af. Dit betekent dat Facilicom niet alleen het ontwerp, de bouw en de financiering van het nieuwe gebouw realiseert, maar ook het onderhoud en de facilitaire dienstverlening voor een periode van 15 jaar. De kosten zijn 26 miljoen netto contante waarde.

Met de nieuwbouw Belastingdienst Doetinchem concentreert de Belastingdienst haar huisvesting in De Graafschap. De nieuwbouw past in het herontwikkelingsplan Hamburgerbroek van de Gemeente Doetinchem. Het nieuwe kantoor is een samenvoeging van een aantal kleinere regionale vestigingen en biedt ruimte aan circa 350 werkplekken voor circa 460 werknemers. Het project omvat tevens het ontwerp en de bouw van 120 parkeerplaatsen. Het nieuwe kantoor wordt voorzien van flexibele, niet-persoonsgebonden werkplekken die een taakgerichte indeling van de werkvloer mogelijk maken.

Het consortium Facilicom bestaat uit werkmaatschappijen Facilicom Facility Solutions, Gom Schoonhouden, Prorest Catering, Trigion Beveiliging, Breijer Bouw en Installatie en MAS Architectuur.

In gebruikname van het Belastingkantoor Doetinchem is in juni 2010 voorzien. De Rijksgebouwendienst is aanbestedende partij voor het DBFMO-contract van de Belastingdienst.

Zie ook www.rijksgebouwendienst.nl /Producten & Diensten/PPS