Gemeente Boxtel

Ontwikkeling Vleutstraat...Verkeersmaatregelen Boer...Paasloop in gedeelte OosVerleende aanlegvergunni...Aanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Ontwerpbesluit bouwen me...Aanvragen kapvergunningAcceptatie melding Wet m...Ontwerpbesluit monumente...Aanvraag sloopvergunning...Standplaatsvergunning De... Ontwikkeling Vleutstraat en omgeving: college kiest voor 2 scenario's

De doelstelling van de herinrichting van de Vleutstraat en omgeving bestaat uit enerzijds het verkeersveilig inrichten voor met name het toenemend langzaam, recreatief, verkeer. Veiligheid voor mensen. Anderzijds uit het passeerbaar maken van de weg voor fauna en begrazend vee én inrichting van het omringende landschap. Dit in combinatie met de verdere ontwikkeling van het aangrenzend natuurgebied. Het College van burgemeester en wethouders van Boxtel zal de gemeenteraad, ten aanzien van de ontwikkeling van de Vleutstraat en omgeving, 2 gelijkwaardige varianten voorleggen. In beide varianten is een tunnel voor het begrazend vee mogelijk en zal deze vergeleken worden met een gelijkvloerse passage. De begrazing met vee is noodzakelijk om het gewenste eindbeeld van de omringende natuur te verkrijgen. Bij de ontwikkeling zal gelijk opgetrokken worden met de buurgemeente Best.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Verkeersveiligheid en ecologie Qua verkeersveiligheid en ecologie maar ook voor wat betreft de invloed op de totale verkeersbewegingen in het gebied zullen de beide varianten nagenoeg gelijkwaardig zijn. Volgens het college zijn deze 2 varianten aan de raad te presenteren doordat ze volledig voldoen aan het Boxtelse beleid (v.w. verkeer én natuur) én aan de door de raad aangenomen motie waarbij B&W opdracht is gegeven om de mogelijkheid van een tunnel in beeld te brengen én te vergelijken met gelijkvloerse mogelijkheden.

Herinrichting Vleutstraat met drempels Verder zal een variant bestaan uit een traditionele inrichting voor de herinrichting van de Vleutstraat met drempels en dergelijke. De tweede is een innovatief concept, ontwikkeld door de provincie in regionaal verband waarbij de weg veel meer onderdeel wordt van het landschap en er sprake is van "natuurlijke" remmers zoals bijvoorbeeld versmallingen gecombineerd met beplanting. Indien de gemeenteraad kiest voor deze laatste innovatieve benadering zal dit de inrichting van de Vleutstraat een pilot vormen voor deze wijze van inrichting. Het gebruik van deze innovatieve methode is gebruiksvriendelijker t.o.v. weggebruiker dan de methodes die tot nu toe gebruikt worden met de dezelfde verkeersveiligheid als resultaat.

20-03-2008
---