Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 20 maart

Fryslân, 20-03-2008 o Politieberichten van woensdag 19 maart 07.00 uur t/m donderdag 20 maart.

Workum: automobiliste gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagochtend op het Sud een aanrijding afgehandeld, waarbij een 33-jarige automobiliste uit Workum gewond raakte. De bestuurster maakte vermoedelijk een inschattingsfout en reed met haar auto tegen een openstaande laadklep van een vrachtauto. Het slachtoffer raakte gewond en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: twee winkeldieven aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 44-jarige man uit Leeuwarden en een 41-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee waren door alerte medewerkers op heterdaad betrapt bij een winkel op De centrale. Met een speciaal voor diefstal geprepareerde tas probeerden ze een sensor en een videocamera te stelen. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau. De tas is in beslag genomen. De Leeuwarder is na verhoor en in afwachting van zijn berechting in vrijheid gesteld. De man uit Heerenveen staat bekend als verpleger en is in verzekering gesteld.

Sneek: aanhoudingen na poging verkoop gestolen auto
De politie heeft woensdagmiddag drie mannen aangehouden, die in het bezit waren van een gestolen auto. De drie, een 33-jarige man uit Almelo en een 42- en een 20-jarige man uit Leeuwarden, boden woensdagmiddag bij een autobedrijf in Sneek een auto te koop aan. Ze ruilden hem in voor een andere auto. Tijdens de rit naar het postkantoor voor het overschrijven van het kenteken, controleerde de autohandelaar het kenteken van de ingeruilde auto. Het bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De handelaar stelde de politie in kennis. Die trof de drie verdachten met hun door inruil verkregen auto aan in Leeuwarden. De drie zijn aangehouden. Waar de auto is gestolen en of dat door de drie verdachte zelf is gebeurd, wordt onderzocht.

Heerenveen: fietser gewond bij aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding onderzocht, waarbij een 17-jarige meisje uit Tjerkgaast gewond raakte. Het meisje fietste samen met een vriendin over de Haskeruitgang. Druk pratend zag ze een auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Heerenveen, over het hoofd en belandde via de motorkap tegen de voorruit. Het meisje is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: inbraak woningen
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Jacob Marisstraat. Men kwam binnen na het forceren van een raam. Er is een digitale camera, een computer met randapparatuur,
identiteitsbewijzen en geld gestolen. De 41-jarige bewoner deed aangifte.
Woensdagavond werd ingebroken in een woning aan de Bleeklaan. Men kwam binnen na het inslaan van een ruit. Men nam een lcd-tv, een dvd-recorder en een gsm mee. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Drachten: eenzijdig ongeval met letsel, bestuurder onder invloed De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval op Het Zuid. Woensdagavond was een 46-vrouw uit Beetsterzwaag door onbekende oorzaak met haar bromfiets onderuit gegaan. Ze raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Omdat wordt vermoed dat ze onder invloed was van alcoholhoudende drank, is een bloedproef van haar afgenomen.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft woensdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige Leeuwarder, een beginnend bestuurder. Hij werd met zijn auto gecontroleerd op de Wijbrand de Geeststraat. Aan het bureau blies hij 390 ug/l. Naast de invordering kreeg hij een rijverbod en wordt er proces-verbaal opgemaakt.