Gemeente Echt-Susteren


Echt-Susteren weert sluipverkeer en doorgaand vrachtverkeer door Susteren

De Stationsstraat en de Louerstraat in Susteren zijn wegen die niet berekend zijn op de huidige grote verkeersdrukte en de verkeerssamenstelling. Dit brengt naast overlast en beschadigingen aan de trottoirs en groenstroken veel verkeersonveilige situaties met zich mee. Om deze redenen is ervoor gekozen om voor deze wegen een snelheidsregime van 30 km per uur in te stellen en een verbod voor vrachtverkeer vanaf de Spoorwegovergang Stationstraat over de Susterderweg tot aan de IJsstraat, dit over een lengte van 400 meter.

De Dieterderweg heeft door de provinciale gebiedsontsluitingswegen zijn gebiedsontsluitingsfunctie verloren. De grote verkeersdrukte en verkeerssamenstelling veroorzaken overlast, beschadigingen aan de trottoirs en groenstroken en verkeersonveilige situaties. Om deze reden gaat ook hier een maximum snelheid van 30 km per uur gelden en treedt er een verbod voor vrachtverkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer, in werking.

De juridische procedures zijn doorlopen en in de periode 17 maart tot en met 4 april a.s. wordt tot de uitvoering van deze maatregelen overgegaan. De politie ziet vervolgens op de nieuwe verkeersmaatregelen toe.