Gemeente Boxtel

Gemeentehuis en WegWijs ...Indienen subsidieaanvrag...Takkenronde op 1 aprilMobiliteitsbeurs over du...Bestemmingsplan Centrum ...Raadsvergadering dinsdag...Discussieavond mondiale ...Bewonersavond Centrum - ...Filmdag Voel je thuis in...Ontwikkeling Vleutstraat...Verkeersmaatregelen Boer...Paasloop in gedeelte OosVerleende aanlegvergunni...Aanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Ontwerpbesluit bouwen me...Aanvragen kapvergunningAcceptatie melding Wet m...Ontwerpbesluit monumente...Aanvraag sloopvergunning...Standplaatsvergunning De... Bestemmingsplan Centrum Boxtel een flinke stap verder

Naast het bestemmingsplan Buitengebied heeft de raad van de gemeente Boxtel ook het Bestemmingsplan Centrum Boxtel vastgesteld. Over dit laatste bestemmingsplan is onlangs een besluit genomen door de provincie Noord-Brabant. Dit besluit is nodig om het bestemmingsplan ook echt van kracht te laten worden. Het provinciale besluit is voor het bestemmingsplan erg gunstig uitgevallen.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Zo zijn er weinig locaties waar goedkeuring aan onthouden is. Ook heeft de provincie bijna alle ingediende bezwaren afgewezen. Door de provincie is aangegeven dat er bijvoorbeeld een goed evenwicht is tussen de economische ontwikkelingsmogelijkheden en de cultuurhistorische kwaliteiten. De filosofie van het plan dat juist de sterkten van Boxtel verstrekt moeten worden en dat de zwakten aangepakt dienen te worden is overeind gebleven.

Inzage Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt samen met het bestemmingsplan tot en met 24 april 2008 ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de leeszaal van de bibliotheek aan de Burgakker. De verwachting is dat daarna het plan op 25 april 2008 in werking zal treden.

Mogelijkheden en nieuw plan parkeren De ontwikkelingsmogelijkheden voor woningbouw (bijvoorbeeld Pantharei), natuur (Dommelgebied), cultuurhistorie (onder andere Binnendommeltjes) en de uitbreidingsmogelijkheden voor de detailhandel kunnen nu door de initiatiefnemers benut worden. Aan enkele locaties is goedkeuring onthouden. Daarvan is de grootste de wijzigingsbevoegdheid die in het plan was opgenomen voor het gebied van de vijver en de boomgaard naast het gemeentehuis. Deze bepalingen waren ogenomen voor de mogelijke bouw van een parkeergarage. Maar omdat voor het parkeren in het centrum toch een volledig nieuw plan gemaakt wordt is het geen probleem dat dit gebied een groenbestemming blijft houden.

20-03-2008
---