Gemeente Boxtel

Gemeentehuis en WegWijs ...Indienen subsidieaanvrag...Takkenronde op 1 aprilMobiliteitsbeurs over du...Bestemmingsplan Centrum ...Raadsvergadering dinsdag...Discussieavond mondiale ...Bewonersavond Centrum - ...Filmdag Voel je thuis in...Ontwikkeling Vleutstraat...Verkeersmaatregelen Boer...Paasloop in gedeelte OosVerleende aanlegvergunni...Aanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Ontwerpbesluit bouwen me...Aanvragen kapvergunningAcceptatie melding Wet m...Ontwerpbesluit monumente...Aanvraag sloopvergunning...Standplaatsvergunning De... Indienen subsidieaanvragen welzijnsactiviteiten 2009

Gemeente Boxtel legt haar beleidsvoornemens jaarlijks vast in een Notitie Maatschappelijk Welzijn. Als u van plan bent om in dit kader voor 2009 subsidie aan te vragen en u heeft nog geen subsidieaanvraag ingediend dan kunt u vóór 1 april 2008 bij de gemeente een aanvraag indienen. U kunt een aanvraagformulier downloaden via deze website. Ga naar Producten & Diensten en ga dan naar het digitaal loket voor instellingen. Zoek op trefwoord Welzijnssubsidie. Ook kunt u een formulier opvragen bij de gemeente.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

De subsidieaanvraag Welzijnsactiviteiten 2009 inclusief de hierop aangegeven bijlagen dient u dan voor 1 april 2008 te sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Na 1 april 2008 ingediende aanvragen worden niet in behandeling genomen. Ook als de gevraagde gegevens niet compleet zijn, komt men niet in aanmerking voor een subsidie (ingevolge de vereiste rechtmatigheidstoets). Heeft u voor 2008 een subsidiebeschikking ontvangen dan bent u automatisch aangeschreven.

De gemeente Boxtel is (mede) verantwoordelijk voor een uitgebalanceerd aanbod van voorzieningen op het terrein van het maatschappelijk welzijn. Tot deze voorzieningen kunnen worden gerekend: * onderwijs: is er met name op gericht om (jonge) burgers die bagage mee te geven die hen in staat stelt maatschappelijk en economisch zelfstandig te kunnen functioneren. * cultuur en recreatie: is hoofdzakelijk gericht op zelfontplooiing en ontspanning en draagt wat dat betreft in belangrijke mate bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de burger. * maatschappelijke ontwikkeling: is er in zijn algemeenheid op gericht om burgers die met welzijnstekorten te kampen hebben, de middelen te verschaffen om zich van die welzijnstekorten te ontdoen. * volksgezondheid: is er op gericht om burgers zo te informeren, voor te lichten en te begeleiden dat ziekte wordt voorkomen en, als dat niet mogelijk is, wordt genezen.

In een aantal gevallen heeft de gemeente Boxtel een eerste verantwoordelijkheid voor het instandhouden van voorzieningen. In andere gevallen ligt die verantwoordelijkheid bij de rijksoverheid, de provincie of andere instanties.

Nadere informatie Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken en Welzijn van de gemeente Boxtel: * mevrouw J. Moberts, telefonisch: (0411) 655290 of per e-mail: jmo@boxtel.nl * de heer A. Jorissen, telefonisch: (0411) 655316 of per mail: ajo@boxtel.nl

20-03-2008
---