Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 20-03-2008

Twee gewonden bij verkeersongeval

ABCOUDE Op de kruising op/afrit van de Rijksweg A2 met de Burg. des Tombesweg, heeft woensdag 19 maart een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij twee weggebruikers gewond raakten.

Omstreeks 06.20 uur reed een 44-jarige bestelbusbestuurder uit Baambrugge over de Des Tombesweg uit de richting van Abcoude. Achter hem reed een 23-jarige automobiliste uit Abcoude. De man sorteerde rechtsvoor, maar bedacht zich plotseling, omdat hij niet naar Amsterdam wilde maar naar Utrecht. Hij had kennelijk niet gezien dat de vrouw al op de andere rijbaan reed. De vrouw botste met grote snelheid tegen de linker zijkant van de bestelbus aan. Haar auto raakte zwaar beschadigd en de vrouw zelf liep hoofdletsel op. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de bestelbus liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op en moest ook per ambulance naar het AMC.

Te snel

WILNIS Op de Ir. Enschedeweg heeft de politie woensdag van 09.45 uur tot 12.00 uur een snelheidcontrole gehouden. In totaal werden 914 voertuigen gecontroleerd en reden negen bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De bestuurder met de meeste haast reed 112 km/uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Aangehouden voor vervalsing

BREUKELEN Woensdag zijn drie jongens uit Amsterdam aangehouden bij een tankstation aan de Straatweg omdat ze kentekenplaten hadden vervalst. Een surveillerende agent zag omstreeks 14.15 uur een auto staan waarbij een kentekenplaat met elastiekjes over een andere kentekenplaat heen was gespannen. De agent stelde een onderzoek in en constateerde dat de kentekenplaat gestolen was. Ook bleek de 18-jarige bestuurder uit Amsterdam geen rijbewijs te hebben. In de auto lag een busje pepperspray. Alle inzittenden, naast de bestuurder ook een 16-jarige jongen en een 19-jarige man uit Amsterdam, zijn aangehouden. De zaak is in onderzoek.

Aangehouden voor heling

VINKEVEEN Op de Loopveltweg is een 24-jarige man uit Vinkeveen aangehouden op verdenking van heling. De man werd omstreeks 20.50 uur gecontroleerd toen hij in zijn auto over de Loopveltweg reed en had ene grote doos met 100 paar boxershorts van een duur merk in zijn auto liggen. De man verklaarde dat hij het ondergoed kort daarvoor via www.Marktplaats.nl had gekocht. Hij wilde niet vertellen van wie en kon geen aankoopbon overleggen. De man is aangehouden voor heling en de shorts zijn voorlopig in beslag genomen. De zaak is in onderzoek.

Aangehouden voor diefstal auto

MAARSSEN Drie inwoners van Maarssen, twee van 17 en één van 18 jaar oud, zijn dinsdagavond 18 maart in de late avond aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij diefstal van een auto. De jongens trokken de aandacht van surveillerende agenten door hun opvallende rijgedrag in de wijk Antilopespoor. Bij het natrekken van de gegevens van het voertuig bleek dat de auto maandag 17 maart was gestolen in Maarssen.

De auto was inmiddels weggereden via de Zuilense Ring naar de Rijksweg A2 richting Utrecht. Met assistentie van meerdere politie-eenheden lukte het om de auto aan de kant te krijgen en de twee inzittenden aan te houden. De auto werd bestuurd door een 17-jarige Maarssenaar die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Een 18-jarige passagier werd ook aangehouden. Een derde verdachte, een 17-jarige inwoner van Maarssen, die niet meer in de auto zat maar daarvoor was herkend toen hij nog wel in de auto zat, kon kort na middernacht in zijn woning worden aangehouden.

De politie onderzoekt bovendien of de drie verdachten betrokken waren bij twee eerder op dinsdag 18 maart gepleegde inbraken in autos op de Schepersweg in Breukelen. In de loop van woensdag 19 maart zijn twee verdachten in vrijheid gesteld. Een 17-jarige Maarssenaar zit nog vast en is in verzekering gesteld.

Insluipingen in woningen

MIJDRECHT/VINKEVEEN De politie waarschuwt voor dieven die via de flippermethode binnendringen/insluipen in woningen. Met deze werkwijze lukte het dieven om binnen te komen in een woning aan de Robijn in Mijdrecht en twee woningen in Vinkeveen respectievelijk gelegen aan Aetsveld en Waverbancken. De buit bestond ondermeer uit een laptop, geld en tassen met persoonlijke goederen. De politie onderzoekt de insluipingen.

De politie adviseert om ALTIJD met een sleutel het slot van de toegangsdeuren van uw woning op slot te draaien. Ook overdag als u bijvoorbeeld boven gaat stofzuigen. Door met de sleutel de deur op slot te doen voorkomt u dat dieven via deze methode uw woning kunnen binnendringen. Kijk voor meer preventietips op www.politie.nl/utrecht.