Gemeente Eindhoven

Persbericht 20 maart 2008, no. 072

Waterschap en gemeente ontwikkelen Stadspoort WATER Op het terrein van de Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) zullen de gemeente Eindhoven en Waterschap de Dommel gezamenlijk de Stadspoort WATER ontwikkelen. Om deze samenwerking te bekrachtigen, hebben Jan Maas, loco-watergraaf en wethouder Mary Fiers donderdag 20 maart een intentieverklaring ondertekend.

Drie stadsparken in Eindhoven krijgen een stadspoort: een stadspoort WATER (de Karpen), een stadspoort LANDBOUW (Genneperparken) en een stadspoort DUURZAAMHEID (Landelijk Strijp). Iedere stadspoort is een ontmoetings- en rustpunt voor bezoekers, op de grens tussen de stad en het buitengebied. Stadspoort WATER
Met het ondertekenen van de intentieverklaring geven de gemeente en het waterschap aan dat zij de Stadspoort WATER samen gaan ontwikkelen. De contouren zijn bekend, maar de invulling moet verder worden uitgewerkt. De volgende stap in de ontwikkeling is het opstellen van een uitwerkingsovereenkomst. Daarbij zullen ook de inwoners worden betrokken.

De drie hoofddoelen van de stadspoort WATER worden educatie (leren), informatie (weten) en recreatie (doen). Met educatie richt de stadspoort zich vooral op schoolgaande kinderen, rondom de themaâs schoon, voldoende en veilig water. Informatievoorziening heeft bijvoorbeeld betrekking op maatregelen en activiteiten op het gebied van water die zich in de stad en het buitengebied voordoen. Bij de poort starten excursies en rondleidingen over het waterschapsterrein.
Tenslotte heeft de stadspoort een recreatieve functie. De locatie is een gunstig begin- en eindpunt voor wandel- en fietsroutes voor bezoekers uit de stad en het buitengebied. Er komt kleinschalige horeca en er kunnen bijvoorbeeld exposities in de stadspoort worden georganiseerd.
Rolverdeling
Waterschap De Dommel treedt op als projectleider en opdrachtgever voor het realiseren van de Stadspoort. Beide partijen gaan nog concrete afspraken maken over financiën (inclusief de exploitatie), organisatie en inhoudelijke doelen.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail