Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 20 maart 2008

Sporthero inschrijvingen gaan weer van start!

Het project dat alleen winnaars kent!

Vanaf oktober 2007 zijn 40 kinderen uit Alkmaar aan het sporten met Sporthero. Het Sportbureau Alkmaar heeft voor de kinderen voor een jaar lang een sportprogramma gemaakt. We hebben de afgelopen half jaar al veel verschillende sporten gedaan. De kinderen zijn nu aan het hockeyen (zie foto) ze krijgen hockeyles van de vereniging AMHC en de 2de keer sporten krijgen ze tennislessen. 3 weken achter elkaar, dan gaan we door naar de volgende sporten. Ze gaan nog rugbyen, softballen en zwemmen. Het Sporthero-jaar sluiten we af met een spectaculaire stranddag op 31 mei 2008.

Wil je volgend jaar ook met Sporthero meedoen? Dat kan!!! Kijk snel op de site www.sporthero.nl en meld je aan!!

Voor wie is Sporthero?
Het project Sporthero is bedoeld voor jongeren van 10 - 16 jaar met overgewicht, woonachtig in Alkmaar. De jongeren (en hun ouders) moeten gemotiveerd zijn om een schooljaar lang aan het project deel te nemen.

Wat houdt Sporthero precies in?
Vijftig jongeren doen mee met Sporthero (5 groepen van 10 jongeren). De groepen komen 2 keer per week bijeen om te sporten. Iedere maand vindt een bijeenkomst plaats over voeding (waaronder een kookles) en sociaal-emotionele onderwerpen. De jongeren worden begeleid door een professionele sportbegeleider (hun coach). De sporten variëren van mountainbike, zwemmen en aerobic tot schaatsen, softbal en atletiek. Sporthero is een unieke manier om kennis te maken met veel verschillende sporten en kennis op te doen over een gezonde leefstijl.

Reacties van de deelnemers
De reacties van eerdere deelnemers van Sporthero zijn overwegend positief. Veel jongeren voelen zich fitter en sterker door Sporthero. Ook hebben de meeste jongeren een gezonder gewicht na het Sportherojaar. Sporthero is leuk, kleinschalig en gezond. Een bijzondere ervaring voor jongeren die zich goed willen voelen.

Sporthero is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (BOS-impuls) en de gemeente Alkmaar. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Sportbureau Alkmaar, Kern 8, Evean en Triversum.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht