Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 20 maart

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een ASO-controle uitgevoerd op de Bergweg. Daar zijn in totaal 35 scooters gecontroleerd op woensdagmiddag van half vier tot half zes. Agenten schreven in verband met scooteroverlast 10 bekeuringen uit. Ze controleerden tevens de constructiesnelheid, de hoogst gemeten waarde was 77 km/uur.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Bentincklaan en de Van Aerssenlaan. Daar controleerden politiemensen op woensdag tussen kwart over tien en kwart voor twaalf. Ze schreven in totaal 19 bekeuringen uit voor ondermeer: snelheid (3), niet-handsfree mobiel bellen tijdens het rijden (1), niet dragen van de gordel (9), onnodig links rijden (2), versleten banden (1), niet bij zich hebben van kentekenbewijs (1), onnodig claxonneren (1) en een kapotte uitlaat (1).


* MAN ZONDER RIJBEWIJS, AUTO IN BESLAG
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een auto in beslag genomen van een man zonder rijbewijs. Woensdagmiddag rond kwart voor drie zagen agenten tijdens de surveillance een bestuurder rijden in een auto terwijl hij mobiel niet-handsfree aan het bellen was. Ze controleerden de man op de Zwart Janstraat. Daar bleek dat de gegevens van de bestuurder niet klopte; hij had het rijbewijs van zijn 26-jarige broer laten zien aan het politiepersoneel. Het bleek dat de 24-jarige man uit Rozenburg een volledige rij-ontzegging had van vier maanden en dus niet achter het stuur mocht zitten. Hierop namen de agenten de auto van de man in beslag. De politiemensen maakte proces-verbaal op.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM-BLIJDORP - Woensdagmiddag om half zes vond een aanrijding plaats op de Walenburgerweg tussen twee personenauto's. Eén van de bestuurders, een 28-jarige Rotterdammer klaagde over pijn in zijn nek. De GGD kwam voor hem ter plaatse, maar hij is niet overgebracht naar een ziekenhuis. De beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn beiden weggesleept.


* VERDOVENDE MIDDELEN IN AUTO AANGETROFFEN

ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft twee mannen aangehouden die een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich hadden. Woensdagavond rond half acht reden twee agenten in burger achter een auto die mogelijk een vuurwapen bij zich zou hebben in de auto. Gewaarschuwde collega's hebben het verdachte voertuig klemgereden op de Schiekade en de auto doorzocht. Ook bij de twee mannen (een 20-jarige uit Berkel en Rodenrijs en een 22 jarige Rotterdammer) troffen agenten geen vuurwapen aan. Wel zagen de politiemensen een kleine hoeveelheid verdovende middelen die ze in beslag namen. De twee mochten donderdagochtend hun weg weer vervolgen.


* ZWAAR VERVOER CONTROLE: VEEL VOERTUIGEN NIET IN ORDE

RIDDERKERK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden woensdag een verkeerscontrole. Tussen 7:30 en 15:00 uur werd er verkeer gecontroleerd op de Kievitsweg. Hier werden voertuigen gewogen en gecontroleerd op lengte, breedte en hoogte. Van de 32 voertuigen die er gecontroleerd zijn kregen er 31 een bekeuring. Onder andere de rijtijden, niet goed bevestigde lading, mobiel bellen, te hoge en te zware voertuigen werden bekeurd. Twee chauffeurs moesten negen uur wachten voor zij weer mochten rijden. Twee moesten drie kwartier uitrusten. Een Italiaanse chauffeur mocht pas verder nadat hij een openstaande bekeuring van 1700 euro betaald had.


* FIETSER GEWOND NA AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Woensdagmiddag om ongeveer half vijf vond een aanrijding plaats op de rotonde Amnesty Internationallaan met de Rijksstraatweg. Een 47-jarige fietster uit Hellevoetsluis werd daar aangereden door de bestuurster van een auto, een 46-jarige vrouw, eveneens uit Hellevoetsluis. De fietster raakte gewond aan haar been en is voor onderzoek overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.


* EXPLOSIEVEN AANGETROFFEN
SPIJKENISSE - Op 7 maart jl werd op de Bieslookdonk in Spijkenisse een auto flink beschadigd door een explosief. Na onderzoek van de politie werd op 17 maart een 27-jarige man uit Spijkenisse aangehouden als verdachte. Naar de beweegredenen van de man wordt een onderzoek ingesteld. Ook werd de woning van de man doorzocht en daarbij werden allerlei materialen aangetroffen die nodig zijn om (zogenaamde) pijpbommen te vervaardigen. De verdachte zit in bewaring.


* SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC
ROTTERDAM-HOOGVLIET - Woensdagmiddag om ongeveer half twee belde een jongeman aan bij een 77-jarige vrouw aan de Botreep in Hoogvliet. Hij zei van de hart- en nierstichting te zijn en vroeg om een donatie. De bewoonster moest dan wel een intekenlijst invullen. Nadat zij geld aan de jongeman had gegeven wilde zij de lijst invullen. Van dat moment heeft de jongeman gebruik gemaakt en een geldbedrag uit de portemonnaie van de vrouw weggenomen.


* LICHTGEWONDEN NA HANDGEMEEN OP KERMIS
PERNIS - Drie lichtgewonden, dat was het resultaat van een handgemeen op de (kinder)kermis in Pernis. Woensdagavond om 19.00 uur raakte daar een groepje jeugd uit Hoogvliet slaags met een aantal kermisexploitanten. Beledigingen aan het adres van de Hoogvlieters zou de aanleiding zijn geweest. Eén van de exploitanten en twee leden uit het groepje liepen lichte verwondingen op doordat er klappen over en weer waren uitgedeeld. Een 16-jarig meisje is ter plekke door de GGD behandeld en kon daarna haar weg vervolgen.


* JONGE 'KUNSTENAAR' AANGEHOUDEN
ROTTERDAM KLEINPOLDER - Politieagenten van district West hielden woensdagavond een jongen aan. De 13-jarige Rotterdammer tekende met een merkstift verschillende afbeeldingen op een lantarenpaal en een bankje. Voorbijgangers zagen dit en waarschuwden rond kwart voor zeven de politie. De agenten waren snel aanwezig en konden hem aanhouden op de Lemkensstraat. De jongen heeft een HALT- verbaal gekregen.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING: AUTOMOBILIST DOORGEREDEN

ROTTERDAM MIDDELLAND - Een 71-jarige vrouw is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Op het Middellandplein ter hoogte van de Witte van Heamstedestraat reed een automobilist(e) de vrouw door nog onbekende oorzaak aan. De Rotterdamse kwam hierbij ten val. De automobilist, in een groene volkswagen golf, leek in eerste instantie te stoppen maar reed toch door. Het slachtoffer is rond half vier overgebracht naar het EMC met onbekend letsel.


* MAN LICHTGEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM NIEUWE WESTEN - Een 53-jarige man is woensdagochtend lichtgewond geraakt na een aanrijding. Rond half twaalf reed hij op het fietspad langs de Van Citterstraat tegen de richting in. Een 27-jarige Rotterdamse automobilist, komende uit de Tidemanstraat, zag hem over het hoofd en kon een aanrijding niet voorkomen. Hierbij kwam de Rotterdammer ten val en liep onbekend letsel op waar hij niet voor behandeld hoefde te worden.


* KOPER DRUGS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM NIEUWE WESTEN - Politieagenten hielden woensdagochtend een man aan. De 28-jarige Rotterdammer kocht op de Vierambachtsstraat drugs onder toeziend oog van agenten die passeerden in een tram. Bij de eerstvolgende halte stapten de agenten uit en hielden de verdachte staande. Bij fouillering troffen ze meerdere zakjes cocaine aan. Hierop is de Rotterdammer aangehouden rond half tien, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Onderzoek naar de verkoper leverde vooralsnog niets op. Dit onderzoek wordt voortgezet.


* KAPPERSZAAK OVERVALLEN
ROTTERDAM WEST - De politie onderzoekt de overval op een kapperszaak aan de Nieuwe Binnenweg. Woensdagmiddag kwamen hier twee blanke mannen binnen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hiermee werd een aanwezige 38-jarige kapper rond twee uur op zijn hoofd geslagen. Korte tijd later gingen de daders er met een onbekende buit vandoor. De politie werd gewaarschuwd en deze stelden direct onderzoek in de omgeving in. De kapper kon ter plaatse behandeld worden aan zijn verwondingen. De recherche doet verder onderzoek naar deze zaak.


* BROMFIETS IN BESLAG GENOMEN
VLAARDINGEN - Politieagenten van district Waterweg-Noord namen woensdagavond een brommer in beslag. Tijdens een surveillance zagen agenten de brommer rond acht uur met hoge snelheid rijden op de Delftseveerweg. Hierop werd hij staande gehouden en de brommer op de rollerbank gezet. Deze gaf aan dat de bormmer meer dan 100 km/h kon rijden. Vervolgens is de brommer in beslag genomen voor verdere controle. De 16-jarige Schiedamse bestuurder wordt bekeurd.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
SCHIEDAM - Een 23-jarige Rotterdamse vrouw is woensdagochtend lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Rond half twaalf liep zij over de Piersonstraat, kruising met de Mgr Nolenslaan. Door nog onbekende oorzaak werd zij aangereden door een achteruit rijdende auto. Het slachtoffer gaf aan last te hebben van haar knie en voet. Ambulancepersoneel heeft haar overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis. De politie doet verder onderzoek naar de aanrijding.


* JONGETJE VERNIELT AUTO
SCHIEDAM - Een 9-jarig jongetje moet de schade die hij veroorzaakt heeft aan een auto vergoeden. De jonge Schiedammer gooide rond twee uur een steen tegen een auto aan de Halleystraat. De eigenaar zag dit en waarschuwde direct de politie. Agenten waren snel aanwezig en confronteerden het ventje met zijn gedrag. Na overleg met diverse partijen werd besloten dat de beschadigingen door de verantwoordelijken betaald moest worden.


* POLITIE RONDT PROJECT TEGEN AUTOINBRAKEN SUCCESVOL AF MET MEERDERE

AANHOUDINGEN
VLAARDINGEN - Met de aanhouding van vier verdachten heeft de politie een belangrijke stap gezet in het terugdringen van auto-inbraken in Vlaardingen. De politie heeft in januari, na een toename van het aantal auto-inbraken, een project opgestart. Na een analyse bleek dat met name in de wijken Babberspolder-West en Oost een inbrakengolf gaande was (74 in drie weken tijd). Naast een onderzoek naar verdachten, werd onder meer dankzij de analyse zowel te voet als in de auto gericht gesurveilleerd op plekken en tijdstippen waar het meest werd ingebroken. Deze surveillances vonden ook in burger plaats. Verder zijn, ter preventie, anti-autoinbrakenhangers en brieven met enkele tips en waarschuwingen om inbraken te voorkomen onder bewoners en autobezitters verspreid. Dit gehele project heeft geleid tot vier aanhoudingen en een daling van het aantal auto-inbraken. Op 29 februari arresteerde de politie een 33-jarige man uit Vlaardingen op heterdaad tijdens een inbraak in een auto aan de van Hogendorplaan. De man wordt verdacht van het plegen van meerdere auto-inbraken. De verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Op 14 februari hield de politie een inbrekend echtpaar aan op de Albertine Agneslaan. De verdachten, een 28-jarige vrouw en haar 29-jarige man uit Rotterdam, werden op heterdaad betrapt na het stelen van airbags uit twee geparkeerdstaande auto's. De man is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Op 5 februari is een 29-jarige man zonder vaste verblijfplaats op de Van de Spiegelstraat gearresteerd. Ook deze verdachte werd op heterdaad betrapt na een melding van een getuige. De verdachte bleek illegaal in Nederland te verblijven en is voor de vreemdelingendienst in bewaring gesteld.