Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 20-03-2008

Explosief aangetroffen op bouwterrein in Houten

HOUTEN - Op woensdag 19 maart is op de Meerpaal tijdens grondwerkzaamheden een explosief aangetroffen. Dit gebeurde tijdens graafwerkzaamheden in verband met het aanleggen van nutsleidingen op het bedrijventerrein de Meerpaal.

Het explosief was een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Experts van het Explosieven en Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht kwamen ter plaatse om te beoordelen hoe het explosief onschadelijk moest worden gemaakt. Aan het begin van middag is de bom op twee meter diepte tot ontploffing gebracht. Het was niet nodig om over te gaan tot ontruiming. Op het moment van het tot ontploffing brengen werd het verkeer op de Rondweg stil gelegd. Na de ontploffing is het terrein in de directe omgeving aan nader onderzoek onderworpen.

De exacte locatie was de bouwweg met de naam Zeilschip tegenover de inprikker het Water. Het bouwterrein is tijdelijk afgezet geweest. (Dit is een persbericht van de gemeente Houten, nadere informatie bij hen te verkrijgen).

Scootercontrole

VIANEN / IJSSELSTEIN Woensdag 19 maart heeft de politie tussen 14.45 uur en 20.30 uur een scootercontrole gehouden. In Vianen werden op Het Slijk 34 scooters en hun bestuurders gecontroleerd. Bij 18 personen was alles in orde en zestien personen kregen één of meerdere bekeuring.

Op de Podiumweg in IJsselstein werden acht bestuurders aan een controle onderworpen. Hier konden zes probleemloos hun weg vervolgen. Twee bestuurders kregen een bekeuring. De politie schreef onder andere bekeuringen uit voor een te hoge constructiesnelheid (9), rijden zonder rijbewijs of het niet kunnen tonen ervan (4), niet dragen van de helm (2), technische gebreken (4) en verkeersgedrag (5). In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven en deed één persoon afstand van zijn uitlaat die te veel geluid produceerde.

Drie mannen aangehouden

LOPIK Op de Maria Louiselaan zijn donderdag 20 maart drie mannen aangehouden omdat ze inbrekerswerktuig op zak hadden.

Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen in Lopik tussen geparkeerde autos door zouden lopen en opvallend veel interesse toonden voor de inhoud. Toen agenten richting Lopik reden, reden de mannen weg richting Benschop. Agenten kwamen de auto waar de mannen in zouden zitten tegen en keerden om. Ze moesten 160 km/uur rijden om de auto in te halen en bij de rotonde en de carpoolplaats stonden inmiddels nog twee politieautos. Hierdoor moesten de mannen stoppen. In hun auto lagen handschoenen, een schroevendraaier en een zaklamp. De mannen, een 24-jarige en 21-jarige Utrechter en een 20-jarige man uit Huizen, zijn aangehouden voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig (overtreding van de APV). In Lopik was niet in de autos ingebroken.

Hennepkwekerij

LOPIK Op de Lopikerweg Oost heeft de politie woensdag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. In drie slaapkamers van een woning troffen agenten een in bedrijf zijnde kwekerij aan met in totaal 485 planten. De planten waren pas één á twee weken oud en zijn allemaal in beslag genomen evenals de benodigde apparatuur. De eigenaar van de kwekerij is nog niet achterhaald. Naar hem /haar wordt een onderzoek ingesteld.