Inspectie Verkeer en Waterstaat


Inspectie VenW: Ondeugdelijke bus in beslag genomen

Nieuwsbericht | 20-03-2008

De Inspectie Verkeer en Waterstaat en het KLPD hebben in overleg met het Openbaar Ministerie een autobus met doorgeroest chassis en ondeugdelijke remmen van het bedrijf Brunna in Brunssum in beslag genomen.

De regiopolitie Limburg Zuid trof de bus op woensdag 19 maart aan op een moment dat bejaarden instapten voor een dagje uit.

De taxicentrale staat al langer onder verscherpt toezicht van verschillende overheidsdiensten. Bij een eerdere controle in 2007 bleek ook al dat de voertuigen van Brunna, die ook worden ingezet voor leerlingen- en gehandicaptenvervoer, technisch niet in orde waren. Enkele weken geleden werd de in beslag genomen bus al door RDW afgekeurd.

Door intensieve samenwerking tussen Inspectie Verkeer en Waterstaat, RDW en KLPD worden technische misstanden met autobussen steeds vaker opgespoord en aangepakt. In 2007 werden tijdens gerichte technische inspecties van deze diensten 54 bussen aangetroffen die technisch niet in orde waren. Vaak voldoen de remmen niet aan de eisen.