Gemeente Alphen aan den Rijn

vrouwelijke brandweervrijwilligers actief in Aarlanderveen

Voor het eerst vrouwelijke brandweervrijwilligers actief in Aarlanderveen

Sinds kort bestaat de brandweerpost van Aarlanderveen niet meer alleen uit mannen. Binnen de brandweer van Alphen aan den Rijn zijn al meerdere vrouwen werkzaam, maar voor de post van Aarlanderveen is dit nieuw. Na een uitgebreide opleiding zijn Tine van Vliet (43) en Dorry Clemens (21) er helemaal klaar voor en worden ze opgeroepen bij alarm in Aarlanderveen. Tine zorgt in het dagelijks leven voor haar twee dochters en man en is daarnaast partime werkzaam op een notariskantoor in Nieuwkoop. Dorry is werkzaam in de zorg.

Na de discussie in 2004 over het voortbestaan van de post Aarlanderveen, heeft de raad besloten de post niet te sluiten. Sindsdien zijn vier nieuwe vrijwilligers aangenomen, waaronder twee vrouwen. Hoewel de kazerne nog niet helemaal geschikt is voor de huisvesting van vrouwen, zijn beide dames enthousiast en maken zij inmiddels volledig onderdeel uit van de hechte groep.

Vrijwilligers gezocht
De brandweer van Alphen aan den Rijn, en dan met name de posten van Zwammerdam en Aarlanderveen zijn regelmatig opzoek naar vrijwilligers. Op dit moment zoeken we vooral vrijwilligers die overdag beschikbaar zijn in Zwammerdam. Vrouwen zijn daarbij ook van harte welkom.

Informatie
Meer informatie over de vrijwillige brandweer is te vinden op: www.brandweer.nl
www.brandweervrouw.nl
www.alphenaandenrijn.nl

Belangstellenden kunnen contact opnemen met:
Piet Verburg, postcommandant Aarlanderveen, tel. 06-27082510; Ton van Zoest, postcommandant Zwammerdam, tel. 06-23251844; Alexander Kruisman, unitleider uitrukdienst brandweer Alphen aan den Rijn, tel. 465920.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn