Waterschap Groot Salland

Waterschap werkte mee aan boomfeestdag

Laatste wijziging: 20 maart 2008

Ca. 40 kinderen werkten woensdag 19 maart mee aan de gezamenlijke boomfeestdag van de gemeente Dalfsen en het waterschap. Reden voor Groot Salland om mee te doen was omdat hierdoor op een leuke manier invulling kon worden gegeven aan de herplantplicht door uitgevoerde werkzaamheden in Dalmsholte.

Om negen uur arriveerden de kinderen van de Heidepark school uit Lemelerveld en de Baron van Dedemschool uit Hoonhorst in de kantine van de Aeroclub Salland in Dalmsholte. Van de gemeente Dalfsen waren twee wethouders aanwezig en dagelijks bestuurslid Lammert Halfwerk vertegenwoordigde het waterschap.

Educatief programma

Het waterschap had een educatief programma samengesteld. De groep kinderen werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging naar een instructielokaal waar de ecologische medewerkers Ruben en Johan een aantal bakken had opgesteld. Hierin krioelde het van allerlei beestjes, zoals vlokreeften, stekelbaarsjes en ééndagsvliegen. Grote indruk maakten de grote spinnende watertorren. Tegelijkertijd werd de andere groep door Wim Valk wegwijs gemaakt in het waterbeheer. Hij vertelde over de werkzaamheden in Dalmsholte, waarvan een fotocollage was gemaakt. Ook werd een film over de waterschapstaken vertoond. Hierin wordt een kind begeleidt bij een ontdekkingsreis door de wonderlijke waterwereld.

Bomen planten

Na een praatje van de wethouder en nadat de kinderen zich tegoed hadden gedaan aan ranja en chips, verplaatste de groep zich naar de Vilstersedijk. Hier werden 35 berken geplant. Dreigende wolkenluchten deden niets af aan het enthousiasme van de kinderen die de bomen netjes in de grond plantten. Tot slot werd voor gedane arbeid nog een presentje uitgereikt aan de kinderen in de vorm van een strandbal.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl