Stadsdeel Amsterdam-Noord

Spannende prijzenuitreiking jongerenenquête

Op woensdag 19 maart 2008 heeft portefeuillehouder Chris de Wild Propitius prijzen uitgereikt aan de winnaars van de jongerenenquête Amsterdam-Noord. De feestelijke uitreiking vond plaats op de kamer van de wethouder.

Jongerenenquête Amsterdam-Noord

Eind januari 2008 ontvingen 6000 jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar een brief thuis met de oproep deel te nemen aan de online jongerenenquête Amsterdam-Noord. Met behulp van de jongerenenquête is in kaart gebracht hoe jongeren in Noord hun leefomgeving beleven. De jongerenenquête vormt een onderdeel van Communities that Care (CtC). Uiteindelijk hebben 1800 jongeren de enquête ingevuld. Dit is dertig procent van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Amsterdam-Noord. Begin april worden de uitkomsten van de enquête verwacht.

Winnaars

Portefeuillehouder Chris de Wild Propitius ontving de prijswinnaars op zijn kamer waar de prijzen, door middel van een trekking, werden uitgereikt. Het bleef tot de laatste minuut spannend wie voor welke prijs in aanmerking kwam. Eén van de winnaars is uiteindelijk de gelukkige eigenaar van de iPod Touch geworden. De overige winnaars hebben één van de andere prijzen gewonnen, namelijk lasergamebonnen, bioscoopbonnen of ski-/snowboardbonnen.

De prijswinnaars van de jongerenenquête Amsterdam-Noord zijn:
* Angelo Brands

* Chiron Yoram Erian Tabak

* Christine Schenker

* Lisanne Kimberley Potthoff

* Shannon Oosterbroek

* Zahra Ilahyan

* Zakaria Abdelmalek

Chris en de prijswinnaars

Communities that Care

Kort samengevat is CtC een manier om veilige en leefbare gebieden te ontwikkelen, waarin kinderen en jongeren op een gezonde manier kunnen opgroeien. Het stadsdeel zet CtC in als instrument voor het lokale jeugdbeleid. Het idee achter CtC is dat jongeren sociale, stabiele volwassenen kunnen worden wanneer ze opgroeien in een omgeving, waar zij niet worden blootgesteld aan risicofactoren, waar zij gezonde opvattingen en duidelijke normen meekrijgen en binding hebben met de familie, de wijk en de school.

Mireille Ollivieira
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord

Telefoon: 020 634 9255