Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

NWO-website in nieuw jasje: transparant en gebruiksvriendelijk

20 maart 2008

De website van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een ingrijpende opfrisbeurt en uitbreiding van mogelijkheden ondergaan. Met deze modernisering verwacht NWO aan toenemende eisen van gebruikers tegemoet te komen.

De uitgebreide projectendatabase is een opvallende feature. De bezoeker kan nu makkelijker grasduinen in duizenden projecten waar tevens de opgeleverde producten (artikelen, dissertaties, boeken, monografieën) in kaart zijn gebracht. De mogelijkheden tot sorteren en clusteren van projecten, het onderscheiden van toegekende, afgeronde en lopende projecten is eveneens uitgebreid. Dankzij een zogeheten koppeling tussen de NWO-website en de interne NWO-database is inhoud van de projectendatabase zeer actueel.

RSS, voorleesfunctie en breedbeeld
De laagdrempeligheid van de website is vergroot door o.a. aanpassingen in kleurgebruik, schaalbare lettergroottes en een voorleesfunctie in Nederlands en Engels. Ook is het nu voor bezoekers mogelijk zich te abonneren op nieuws- en kalenderberichten via RSS feeds, naast nieuwsberichten over actuele projecttoekenningen. De website is geschikt gemaakt voor Firefox als browser waarvan bezoekers van websites in toenemende mate gebruik maken. Ook is de website aangepast aan de breedbeeldschermindeling van 1024 x 768 pixels, waardoor per scherm meer ruimte ter beschikking is.

In de hoofdnavigatie is een extra menu-ingang 'Themaontwikkeling' verschenen waarmee NWO het belang onderstreept dat de organisatie hecht aan de 13 nieuwe NWO-thema's, waarmee zij haar lopende strategie 'Wetenschap gewaardeerd!' ondersteunt.

De opfrisbeurt van de NWO-website past in het beleid van de organisatie om zo transparant mogelijk te opereren richting pers en publiek, maar ook om de administratieve last van de onderzoeker te beperken. In de loop van 2008 zal een gebruikersonderzoek plaatshebben. De resultaten zullen NWO in de gelegenheid stellen de NWO-website op het gebied van duidelijk en gebruiksvriendelijkheid aan te scherpen.

..............................

Meer informatie bij:

* Joost de Man (NWO, Voorlichting & Communicatie)
* t.: +31(0)70 344 0544, manj@nwo.nl

* Dominique de Vet (NWO, Voorlichting & Communicatie)
* t.: +31(0)70 344 0545, devet@nwo.nl