Minister Koenders tekent FMO-contract met leasemaatschappij Vietnam

20/03/2008 14:43

FMO

Ho Chi Minh City, 20 maart 2008:
Vandaag tekenen de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO en het Vietnamese Sacombank Leasing een kredietovereenkomst in Ho Chi Minh City. Volgens deze overeenkomst zal FMO Sacombank Leasing een lening aanbieden in lokale valuta ter waarde van USD 8 mln met een looptijd van 5 jaar. Namens FMO tekenen de directeur van FMO's Azië regio en Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking.

Leasing wordt voornamelijk gebruikt door het midden- en kleinbedrijf en opstartende bedrijven om direct toegang te krijgen tot kapitaalgoederen met een middellange afbetalingstermijn. Op die manier kunnen ondernemers nieuwe kapitaalgoederen en diensten aanschaffen die hun bedrijf op weg helpen naar een hogere productiviteit, efficiëntie en inkomensgroei. Door deze lokale valuta financiering door FMO, zal Sacombank Leasing bijdragen aan het versterken van de Vietnamese leasingmarkt.

Volgens Ms. Do Thu Ngan, CEO van Sacombank Leasing, waarborgt deze lening de voortzetting van Sacombank Leasing's ontwikkeling van kwaliteitsdiensten volgens internationale standaarden. Daardoor zal Sacombank Leasing in staat zijn om te voldoen aan de financiële behoeften van alle Vietnamese bedrijven en om zijn nationale netwerk verder uit te breiden.

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking zal de overeenkomst namens FMO tekenen, samen met Wim Wienk, Directeur van FMO's Azië regio. De tekenceremonie valt binnen een handelsmissie waar ook de Staatssecretaris van Economische Zaken Frank Heemskerk onderdeel van uitmaakt. Daarnaast nemen afgevaardigden van financiële instellingen zoals Rabobank, ABN, SEAF (Small Enterprise Assistance Funds), Dragoncapital en IFC hieraan deel.

Minister Bert Koenders is erg verheugd dat hij deze overeenkomst namens FMO tekent: "Vietnam is een goed voorbeeld van een opkomende economie met een snel groeiende financiële sector. Ik ben blij te zien dat FMO en Sacombank Leasing samenwerken om het aantal financiële producten voor het midden- en kleinbedrijf te vergroten. De mogelijkheid tot leasen maakt dat deze bedrijven hun potentieel veel beter kunnen benutten. Een beter uitgeruste financiële sector stimuleert enonomische ontwikkeling en dat is een essentieel element voor het uitbannen van armoede. "

Een foto is vanaf 21 maart beschikbaar op ANP Fotonet.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.