Gemeente Venlo


Gedeeltelijke wegafsluiting St. Urbanusstraat

20-3-2008

Sinds enige maanden is een stukje van de St. Urbanusstraat, ter hoogte van restaurant Valuas, voor het verkeer afgesloten. Er hebben de gemeente diverse vragen bereikt naar het hoe en wat van deze afsluiting. Hieronder een korte toelichting.

Op de plaats van de afsluiting komt het persriool van de gemeente Arcen en Velden uit op het vrijvervalrioolstelsel van de gemeente Venlo. Hierbij komen gassen vrij die de betonwand van het riool ter plaatse behoorlijk hebben aangetast.

De schade aan de buis was dusdanig dat er direct maatregelen getroffen moesten worden om ongelukken door bijvoorbeeld wegverzakkingen te voorkomen en tegelijkertijd de functie van het riool intact te houden. Daartoe zijn tijdelijke buizen geplaatst.

Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding van de definitieve vervanging van het riool onder een deel van de St. Urbanusweg. Op de plaats van de afsluiting worden alle buizen vervangen door nieuwe buizen. Deze zijn van kunststof (GVK) waarbij problemen als deze niet kunnen ontstaan. Het gaat hierbij om circa 50 meter. Verder worden de buizen over een lengte van circa 100 meter naar het noorden en naar het zuiden ge-relined': daarbij wordt een kous aan de binnenkant van de buis aangebracht ter versteviging.

De precieze startdatum van de werkzaamheden is afhankelijk van de levertijd van de materialen. De werkzaamheden zullen ongeveer vier weken duren. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden vóór de zomer afgerond zijn.