Belgische Federale Overheid


20-03-2008

Een nieuwe website voor de eerste minister

Met het aantreden van de nieuwe eerste minister gaat ook de nieuwe website www.premier.be online! Het is een dynamische site met heel wat nieuwigheden zoals reportages en video's. De bedoeling van al dat nieuws is om het nieuws rechtstreeks vanuit de wetstraat 16 te brengen bij al wie er interesse voor heeft.

Een website voor iedereen

De nieuwe website van de premier richt zich tot iedereen die zich interesseert voor de werkzaamheden van de premier of dat nu uit een persoonlijke of een professionele overweging is. Het is immers de bedoeling van de algemene directie Externe Communicatie van de Kanselarij van de Eerste Minister om iedereen de kans te bieden de beslissingen van de regering van nabij te volgen.

Concreet zal je op de site meer vernemen over de beslissingen die de ministerraad heeft genomen. Elke vrijdag na de ministerraad publiceert de site de beslissingen die die dag genomen zijn. Daarnaast vind je er ook informatie over belangrijke dossiers waaraan de premier werkt. Zo zal vandaag nog de regeringsverklaring online te lezen zijn.

Binnenkort zullen er op de site ook video's en audio-opnamen staan van de persconferenties die gewoonlijk na de ministerraad op vrijdag plaatsvinden. Verder vind je er de toespraken van de eerste minister en rapporten en studies over het werk van de regering.

Voor de geĂŻnteresseerden geeft de website ook achtergrondinformatie. Hoe neemt de regering beslissingen? Hoe werkt de ministerraad? Wie is eerste minister Yves Leterme? Wie waren zijn voorgangers? Om op al die vragen een antwoord te bieden werkt de algemene directie Externe Communicatie, die verantwoordelijk is voor de inhoud en het beheer van de website, samen met het secretariaat en de beleidsorganen van de eerste minister en van de ministers van de Federale Regering, met de andere diensten van FOD Kanselarij van de Eerste Minister en met de andere federale overheidsdiensten.