Gemeente Leeuwarden

wethouder Florijn onthuld nieuwe naam gefuseerde korfbalcubs wethouder Florijn onthuld nieuwe naam gefuseerde korfbalcubs

Fusie korfbalclubs Friso en Rapiditas een feit

Bron: Gemeente Leeuwarden (20-03-2008) Woensdag 19 maart heeft wethouder Marco Florijn (sport) de teamkleuren en de naam van Leeuwardens nieuwste korfbalclub onthuld op het sportcomplex Nijlân.
De club die ontstaan is uit een fusie tussen Friso en Rapiditas zal vanaf heden `Pallas `08' heten en spelen in de kleuren Zwart, blauw. De nieuwe naam van de club werd onthuld nadat twee jeugdleden een bal door de korf gegooid hadden. Na de onthulling ging wethouder Florijn kort in op de toekomst van korfbal in Leeuwarden.

De nieuwe club is ontstaan door de fusie van de korfbalclubs Friso en Rapiditas. Friso is opgericht in 1914 en is de op één na oudste korfbalvereniging in Friesland. Rapiditas is in 1944 opgericht onder de naam Zwaluwen. Na 1962 gingen de korfballers onder de naam Rapiditas zelfstandig verder.

De nieuwe vereniging kan beter in spelen op de ontwikkelingen in de sport en de maatschappij. De vereniging biedt ruimte aan zowel prestatiegericht korfbal als breedtekorfbal.

Pallas '08 is een algemene vereniging met de zaterdag als wedstrijddag. Door deze fusie is er een vereniging ontstaan met ruim 200 leden. De ambitie is op korte termijn uit te groeien naar minimaal 250 leden.

De vereniging gaat spelen op het sportcomplex Nijlân op het gedeelte waar nu Friso al korfbalt. Ten behoeve van de fusieclub zal daar een multifunctioneel kunstgrasveld en extra kleedruimtes worden aangelegd.