Politie Zuid-Holland-Zuid

20/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 20-03-2008 o Persberichten district II

ONDER INVLOED
GORINCHEM Het rijbewijs van een 55-jarige man uit Gorinchem is woensdagavond 19 maart voorlopig ingevorderd. Surveillerende agenten controleerden de automobilist op de Van Hogendorpweg en vermoedden bij staandehouding dat hij alcohol had gedronken. Een eerste blaastest liet een F van Fout verschijnen. De man weigerde echter de tweede blaastest op het bureau waaruit het promillage naar voren komt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BROMFIETSCONTROLE
GORINCHEM/LEERDAM/HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft op woensdag 19 maart tussen 13.30 uur s middags en 22.00 uur s avonds een bromfietscontrole gehouden in Gorinchem, Leerdam en Hardinxveld-Giessendam. In Gorinchem (Handelskade) werden in totaal 75 bromfietsers gecontroleerd en 43 bekeuringen uitgeschreven: 22 voor het opvoeren van de brommer, 4 bekeuringen voor het geluid van het voertuig, 3 personen werden bekeurd voor het niet tonen van het kentekenbewijs, in 5 gevallen was er geen claxon of deze deed het niet goed, 1 bromfiets had gladde banden, 1 bromfietser had geen helm op, 1 bromfietser reed niet op de voor hem bestemde rijbaan, 2 bromfietsers reden zonder bromfietscertificaat, 3 personen konden het certificaat niet overleggen en 1 bestuurder werd bekeurd omdat de remmen van de bromfiets niet in orde waren.
In Leerdam werden 15 bromfietsers gecontroleerd en 13 bekeuringen uitgeschreven: 6 voor een opgevoerde bromfiets, 1 bromfietser reed zonder bromfietscertificaat, 1 persoon had het certificaat niet bij zich, 2 bromfietsen hadden geen goede remmen, 1 bromfietser reed door rood, 2 overschreden het maximum geluid dat een bromfiets mag produceren.
In Hardinxveld-Giessendam werden 5 bromfietsers gecontroleerd waarvan er 1 persoon werd bekeurd voor rijden zonder verlichting.