AutoRai

Jaymie Gerard wint internationale Chevrolet Song Contest

(3/20/2008)
Begin dit jaar lanceerde Chevrolet in samenwerking met Music Nation, de website voor onafhankelijke muziek, een muziekwedstrijd voor amateur-muzikanten om nieuwe artiesten een onbetaalbare start in Europa te bieden. Toen de inschrijving op 4 maart sloot, hadden meer dan 700 deelnemers zich aangemeld op MusicNation.com voor een kans om hun nummer naast die van enkele van âs werelds beroemdste zangers van dit moment te laten opnemen op de exclusieve Chevrolet Legends CD Vol. 2.

âWe waren verbijsterd over de creativiteit en het professionele karakter van de nummers die voor onze wedstrijd werden ingeschreven,â verklaarde Wayne Brannon, Executive Director van Chevrolet Europe. âHet was echt zeer zwaar om de uiteindelijke winnaar te selecteren. Uiteindelijk kwamen we tot twee nummers waarvan we vonden dat die allebei het echte Chevrolet-gevoel overbrachten. Van die twee hebben we Jaymie Gerard met haar inzending âChevy in Driveâ verkozen tot winnares van de Chevrolet muziekwedstrijd. We hebben echter besloten dat ook de runner-up, âDown in Dixieâ van David Lane, op de Chevrolet Legends CD zal komen.â

Al decennia lang hebben talloze artiesten het merk Chevrolet en haar modellen in hun liedjes bezongen. Vandaag de dag bestaan er meer dan 600 nummers waarin Chevrolet in de songtekst voorkomt. Met deze wedstrijd heeft Chevrolet zich opgeworpen om de nieuwe legendes van morgen te vinden.

De nummers âChevy in Driveâ van Jaymie Gerard en âDown in Dixieâ van David Lane zijn binnenkort tevens gratis te downloaden van de website www.chevroleteurope.com.

Chevrolet Legends Vol 2 â tracklist:
Robben Ford & The Blue Line - Chevrolet
Sheryl Crow- Lucky Kid
OMC - How Bizarre
Trisha Yearwood - She's In Love With The Boy
Reba McEntire - Why Do We Want (What We Know We Canât Have) Billy Joel - House of Blue Light
Nelly Furtado - Picture Perfect
Kool & The Gang - Misled
Night Ranger â When You Close Your Eyes
The B-52's - Ain't It A Shame
John Hiatt - Drive South
The Clarks - Let You Go
Alysha Brooke â Nuthinâ But A Chevy
Francis Macdonald â Brand New Day
Jaymie Gerard â Chevy In Drive
David Lane â Down In Dixie

Over Jaymie Gerard:
Jaymie Gerard (26) woont in New Jersey, USA. Op 13-jarige leeftijd begon ze al met het schrijven van liedjes en verzorgde ze optredens in diverse cafés, bars en boekenwinkels in New York. De helft van haar leven is ze al bezig met zingen, het schrijven van nummers en het ontwikkelen en fijnslijpen van haar eigen unieke stijl. Jaymie staat bekend vanwege haar slimme songteksten, vrolijke melodieën en zoetgevooisde stem.

Over David Lane:
David Lane (29) woont in Palm Coast, Florida (USA). Op zijn zesde wist hij al dat hij voor de rest van zijn leven zanger wilde zijn. Als jongetje nam David zijn albums op op een oude karaokemachine. Jaren geleden is David begonnen met zingen en het schrijven van zijn eigen nummers, om zo zijn eigen moderne countrystijl te ontwikkelen. Hij treedt regelmatig live op en won in 2006 de Clay County Talent Showcase in Florida. David is getrouwd en heeft een dochter.

Over Music Nation:
Music Nation, www.MusicNation.com, is het online platform voor onafhankelijke muziek dat artiesten de middelen biedt om hun nummers uit te brengen en te promoten onder een groot publiek. Door middel van deze internetcommunity ondersteunt de onderneming zowel in Amerika als daarbuiten muziekwedstrijden in vele genres. Dankzij de inzet van een brede mix multimediamogelijkheden fungeert MusicNation.com als de ultieme portal waar artiesten, platenlabels en liefhebbers elkaar kunnen vinden in dit digitale tijdperk.