Politie Midden- en West Brabant

Dood aangetroffen baby begraven

OOSTERHOUT NB, 20 maart 2008

Dood aangetroffen baby begraven

OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 20 maart 2008 is het jongetje begraven, dat op een week eerder dood werd aangetroffen. Het stoffelijk overschot van de baby werd woensdagmorgen 12 maart door voorbijgangers gevonden in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal- Zuid. Het bleek om een pasgeboren jongetje te gaan en kreeg de voorlopige naam Willem van Oosterhout. De politie is nog steeds met man en macht op zoek naar de nog onbekende ouders.

Donderdagmiddag is Willem van Oosterhout, op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg in Oosterhout rond half drie ter aarde besteld. Dat gebeurde in besloten kring. Bij de begrafenis was een afvaardiging van Atletiek- en trimvereniging Scorpio aanwezig, waaronder de vinders van de baby. Verder bewezen leden van het onderzoeksteam, mensen van de ambulancedienst en de burgemeester mevr. Huijbregts het kindje de laatste eer. Hij kreeg zijn laatste rustplaats op de kinderbegraafplaats.

Het onderzoeksteam doet haar uiterste best om de ouders te achterhalen. Zeventien rechercheurs werken aan de zaak. Er worden gesprekken gevoerd met getuigen en personen uit het medische- en hulpverleningscircuit. Een buurtonderzoek en een passantenonderzoek hebben op dit moment nog geen concrete aanknopingspunten opgeleverd. Verder wordt de herkomst onderzocht van spullen die bij de baby werden gevonden. Wellicht dat deze spullen in een later stadium in een opsporingsprogramma getoond worden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer