Persberichten 20/03 middag

Regio, 20-03-2008

Hillegom Wielen met licht metalen velgen gestolen Onbekenden hebben in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 maart op een terrein van een autobedrijf aan de Arnoudstraat twee autos ontdaan van hun wielen met licht metalen velgen. De assen van de autos had men op stenen gezet. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Aanhouding voor bedreiging De politie heeft vandaag rond het middaguur een 27 jarige man uit Leiden aangehouden. Op de Sperwerhorst had hij een 45 jarige man uit Amstelveen bedreigd. De Amstelvener van een bergingsbedrijf was daar om een auto te lossen en wilde deze in een parkeervak zetten. De Leidenaar reed daar pardoes in en liet zijn ongenoegen blijken toen de berger daar een opmerking over maakt. Hij liep op hem af, pakte hem beet, bedreigde hem met een scherpe sleutel en voegde hem ook nog enkele verbale bedreigingen toe. Daarna liep hij weg naar de flat waar hij korte tijd later weer vandaan kwam, in zijn auto stapte en wegreed. De politie was toen al gebeld en hield hem aan. De verdachte zit nog voor het onderzoek vast.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor diefstal benzine De politie heeft vandaag rond het middaguur een 19 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij had benzine gestolen uit een bromfiets die stond in een stalling van een school aan het Halverwege en vulde er zijn eigen snorfiets mee. Dit werd gezien. Een andere jongen die bij hem was had een kentekenplaat van een andere bromfiets gehaald maar gaf deze terug toen betrokkenen daarom vroegen. De Alphenaar zit in verband met het onderzoek nog vast.

Alphen a/d Rijn Verdachte van branden aangehouden De politie heeft dinsdag 18 maart een 18 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal branden in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 februari. Op de Groningenstraat werd brandgesticht aan de buitenkant van een woning tegen het kozijn aan. Eén bewoner van het huis moest uit voorzorg naar het ziekenhuis. Enkele minuten na de melding van deze brand kwam er een melding van een containerbrand binnen die woedde op de W.M.C. Regtstraat en nog even later een melding van een brand op de Willem de Zwijgerlaan in een boedelbak. De politie verdenkt de Alphenaar ervan deze branden te hebben gesticht. De Alphenaar zal vrijdag 21 maart worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek naar de brandstichtingen en ook andere brandstichtingen voort.

Alphen a/d Rijn Vrouw van tas bestolen Een 57 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is vanmorgen het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw liep rond 09.30 uur een doorgang onder de flat aan de Stortemelk door. In haar hand droeg de vrouw een tas van Blokker met daarin een aantal goederen waaronder een portemonnee met inhoud. De vrouw passeerde daat twee knapen van een jaar of twintig. Even later werd de plastic tas uit haar handen getrokken en renden de knapen er mee weg. De politie is met een onderzoek begonnen.

Schoonhoven Mannen dringen woning binnen Twee nog onbekende mannen zijn vanmorgen rond 10.50 uur de woning binnengedrongen van een 48 jarige bewoner van een woning aan het Lindenpad. Dit gebeurde nadat de slechtziende man de deur opende nadat aangebeld was. Bij het openen van de deur pakten ze de man vast en duwden hem de woonkamer in. Daar eisten ze van hem geld. De man kon ze dat niet geven. Ze vernielden nog wat en verlieten toen de woning. De politie is met een onderzoek begonnen.