PvdA Rotterdam


Persbericht:

Rotterdam, 20 maart 2008

Randgemeenten laten lage inkomens in de steek

En de regio kijkt toe...

Rotterdam heeft in de stadsregio afspraken gemaakt met haar buurgemeenten. De gemeenten in de regio zouden allemaal een aandeel van de sociale woningbouw voor haar rekening nemen. Duco Hoogland, PvdA raadslid: "Doordat de productie gespreid wordt, is er keus in de regio voor elke portemonnee."

Vandaag werd bekend dat de productiecijfers van sociale woningbouw zwaar achterlopen bij hetgeen wat afgesproken is. Nog niet de helft van de productie is gehaald.

De PvdA heeft al eerder een motie ingediend waarin zij de wethouder aanspoort extra maatregelen te nemen om de productiecijfers wel te halen. De PvdA is verheugd dat de wethouder nu aangeeft dat hij naar de minister stapt en haar vraagt haar spierballen te laten zien.

Hoogland is verbolgen: "Het is één trage bende in de stadsregio, het enige wat ze daar doen is vergaderen en vergaderen. Ze zouden wat van de Rotterdamse mentaliteit mogen overnemen: de mouwen opstropen en de problemen aanpakken!"

"Laten die wethouders nu eens aan de slag gaan. Ze hebben deze afspraak tenslotte zelf gemaakt. Deze gemeenten zeggen 'ja', maar doen 'nee'. Ik laat me niet meer voor de gek houden, desnoods help ik die gemeenten een handje en wijs zelf de bouwlocaties aan!" zegt Hoogland.