Ingezonden persbericht


Bommelding op de Dam verstoort eerste rit nieuwe attractie!

PERSBERICHT

Iedere voorname stad in Europa heeft een sightseeing bus om de stad te leren kennen. In het buitenland zijn dit meestal open dubbeldekkers, echter dit is in Amsterdam vanwege de tramleidingen niet mogelijk. Dus krijgt de hoofdstad eindelijk een andere bijzondere excursiemogelijkheid.....

Een excursiebureau in Amsterdam heeft het nu aangedurfd om bijzondere Amerikaanse schoolbussen aan te kopen. Eindelijk volgt Amsterdam in het spoor van steden als Londen, Parijs, Berlijn en New York.

Vandaag vertrok de eerste verbouwde Amerikaanse schoolbus voor een sightseeing rondrit door de stad. De eerste reizigers waren de kinderen van een Amsterdamse schoolklas en de pers.

Voordat de Touristbus Amsterdam vertrok zong de Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink een prachtig nummer over Amsterdam. En bekende rapper Yes-R zong zijn nieuwste hit "Uit elkaar" . Het swingde de pan uit.

Bij de Dam zouden de eerste reizigers uitstappen.

Iedereen was erg enthousiast om in deze prachtige bus te zitten....totdat er werd omgeroepen dat er een forse vertraging zou optreden doordat er een bommelding was vlakbij de Dam. Al het verkeer in die richting werd stilgezet. De kinderen vonden het erg spannend en Dries Roelvink stapte meteen de bus uit. Op de Dam aangekomen vertelde een politieagent dat het een vals alarm bleek te zijn.

Tussen de pers vielen een aantal kleine verslaggevers erg op. Een kinderreporterteam deed namelijk verslag van deze happening. Zij interviewden meteen de politie-agent op de Dam over het Bomincident.

Gelukkig mocht de bus snel weer verder rijden, want het is een prachtig gezicht in de Amsterdamse binnenstad zo'n opvallende rode, Amerikaanse schoolbus.

De informatieverstrekking aan boord viel erg op. Er kan uit maar liefst 15 verschillende talen gekozen worden, waaronder ook Japans, Hebreeuws, Chinees, Turks en Arabisch. Nog nooit werden zoveel verschillende nationaliteiten in hun eigen taal toegesproken.

De nieuwe excursiebus is niet alleen een attractie voor de buitenlandse toerist, maar zeker ook voor de vele Nederlandse bezoekers zal het een bijzondere manier zijn om onze hoofdstad eens op een andere wijze te leren kennen.

Daarbij dient vermeld te worden dat de Touristbus Amsterdam de stichting Kika (Kinderen kankervrij) steunt.

Als u vandaag niet aanwezig kon zijn, maar u wilt wel graag foto- of filmmateriaal op uitzendkwaliteit dan kunt u contact opnemen met mij. Ook kunt u de komende weken een afspraak maken om alsnog kennis met de Touristbus te maken.