Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (20-03)

TILBURG, 20 maart 2008

Man opgepakt na mishandeling echtgenote

OISTERWIJK: In de nacht van woensdag 19 maart op donderdag 20 maart arresteerde de politie een 37-jarige man uit Oisterwijk. Dat gebeurd om 03.30 uur op verdenking van mishandeling. Kort daarvoor had zijn 30-jarige vrouw aangifte gedaan van mishandeling. Bij een ruzie in hun woning kregen de vrouw en een familielid klappen van de man. Beide slachtoffers vluchtten de woning uit en waarschuwden de politie. In haar verklaring gaf de vrouw aan dat ze vaker mishandeld was door haar man. Het familielid wilde geen aangifte doen. De politie arresteerde de 37-jarige verdachte. Hij is ingesloten en inverzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie neemt rijbewijs af van dronken en onverzekerde automobilist

TILBURG: De politie controleerde op donderdag 20 maart om 03.30 uur de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde op de Leo XIII straat. De auto stond als onverzekerd voertuig te boek, wat de directe aanleiding voor de controle was. In het gesprek bleek dat de 39-jarige bestuurder (uit Tilburg) had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd. Hij onderging in het politiebureau een ademanalyse, wat een uitslag van 640 ug/l opleverde. Het wettelijk toegestane maximum is vastgesteld op 220 ug/l.
Hij rijbewijs van de verdachte werd door de politie ingenomen. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed en het rijden zonder verzekering. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen. De auto van de verdachte is in beslag genomen tot het moment waarop de man aantoont dat het voertuig verzekerd is tegen de wettelijke aansprakelijkheid.

Bekeuring voor betreden verboden terrein

TILBURG: Een beveiligingsmedewerker van de Katholieke Universiteit Tilburg arresteerde een man die zich in de nachtelijke uren op het universiteitsterrein bevond. De verdachte persoon werd donderdag 20 maart 2008 omstreeks 00.40 uur opgemerkt. De verdachte was aan het voelen of de ramen van de kantine afgesloten waren. Het is niet duidelijk wat de man van plan was. Wel was duidelijk dat hij in overtreding was. Hij had namelijk geen toestemming of reden om het terrein te betreden. De man is overgedragen aan de politie, die proces-verbaal tegen hem opmaakte.

Geluidsoverlast leidt tot mishandeling

TILBURG: Geluidsoverlast in een flat aan de Capucijnenstraat leidde woensdagavond 19 maart tot een mishandeling. Rond 23.00 uur sprak een 22-jarige bewoner zijn 16-jarige buurjongen aan vanwege harde muziek. Dat gebeurde tot twee keer toe. De laatste keer besloot de overlastgever de klager een klap in het gezicht en een schop te geven. De man raakte daarbij licht gewond (snijwondje op de lip) en waarschuwde de politie. Op basis van de aangifte van het slachtoffer werd de verdachte opgepakt. Hij erkende het geweld maar is van mening dat hij uit zelfverdediging handelde. De politie heeft in ieder geval proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Burenruzie loopt uit de hand

TILBURG: Bij een burenruzie op het Korvelplein sneuvelde vier ruiten van een woning. Getuigen hadden gezien dat een 55-jarige buurtbewoner voor de vernielingen verantwoordelijk was. Hij sloeg de ruiten kapot met een stuk hout. De man werd door de politie opgepakt en verhoord. Hij bekende de vernielingen en gaf aan dat zijn woede voortkwam uit een langslepend conflict met zijn buurman. Het voorval gebeurde op woensdagavond 19 maart omstreeks 22.30 uur.

Politie waarschuwt voor man die probeert binnen te dringen

GOIRLE: De politie waarschuwt voor een onbekende man die in Goirle probeert bij mensen binnen te komen. Deze week kreeg de politie vijf meldingen van een man die zich voordoet als postbode of als medewerker van een telecombedrijf en bij vooral ouderen en gehandicapten aan de deur komt. De meldingen komen vanaf de Nieuwstraat, Wittendijk, Berkenrode en Nieuwe Rielseweg. Het gaat om een blanke man van circa 30 jaar oud. De politie raadt mensen aan de deur niet te openen als ze de zaak niet vertrouwen. Bij onraad kunnen ze ook altijd bellen met de politie op 0900-8844 of in geval van spoed 112.

Veelpleger opgepakt na winkeldiefstal

TILBURG: Een 24-jarige veelpleger uit Tilburg is woensdag 19 maart opgepakt op verdenking van winkeldiefstal. Hij werd om 13.30 uur op heterdaad betrapt door winkelpersoneel van een supermarkt aan het Bart van Peltplein. De verdachte had twee flesjes Canei (waarde 1,98) in zijn jas gestopt. Hij passeerde de kassa zonder de artikelen af te rekenen en werd door het winkelpersoneel vast gehouden. Camerabeelden van het bewakingssysteem vormen daarbij het bewijs. De politie stelde vast dat het om een 24-jarige Tilburger ging De man is in verzekering gesteld omdat het om een zeer actieve veelpleger gaat. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer