Gemeente Woerden

Milieu effectrapportages voor overkoepelend project A12 BRAVO

Op deze pagina vindt u de concept milieueffectrapportages van de deelprojecten 3, 4, 6 en 8. De milieu effectrapportages zijn gemaakt vooruitlopend op de art. 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening procedures die doorlopen zullen worden voor deze deelprojecten.


* milieueffectrapportages van de deelprojecten 3 en 4 (pdf, 1,2 MB)
* milieueffectrapportages van de deelprojecten 6 en 8 (pdf, 1,3 MB)


---
Beide documenten zijn opgemaakt in het pdf-format. Om deze bestanden te kunnen openen heeft u Adobe Reader nodig. Ga naar Adobe.com om dit gratis programma te downloaden.

Wij benadrukken het feit dat er tegen deze rapportages geen afzonderlijke rechtsbescherming openstaat. De zienswijzen, die onder de aandacht van zowel de Commissie Milieueffectrapportages als uiteindelijk de Raad gebracht zijn zullen meewegen in de besluitvorming rond de uiteindelijke vaststelling van deze rapportages.

Tijdens de procedures van de besluiten waar deze merren deel van gaan uitmaken (de art. 19 lid 1 WRO procedures) heeft u wel de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de hele procedure, met inbegrip van de milieu effectrapportage van het betreffende project. Om van deze rechtsbescherming gebruik te kunnen maken is het niet noodzakelijk dat u in dit stadium reageert op de rapportages of op een rapportage afzonderlijk. Deze procedure volgt later in 2008.

Bijzonderheden milieu effectrapportage project 3 Project 3 betreft de aanleg van de nieuwe zuidelijke randweg van Woerden; een regionale weg met twee rijstroken, één in iedere richting. De weg komt zo dicht mogelijk bij de A12 te liggen. Een gedeelte van deze randweg komt op grondgebied van de gemeente Bodegraven te liggen. Om die reden kan het bevoegd gezag van Woerden de milieueffectrapportage voor dat gedeelte van project 3 niet vaststellen. Voor dit stuk van project 3 heeft de gemeente Woerden een verzoek ingediend bij het bestuur van de gemeente Bodegraven, om de procedure van vaststelling van de milieueffectrapportage door de raad van de gemeente Bodegraven zoveel mogelijk gelijk op te laten lopen met het gedeelte op Woerdens grondgebied.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |