Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Reclame-uitingen sportclubs

* Overlast Centraal Station

* Fietsendiefstal

* Kauwgomvrije binnenstad

* Nieuwbouwtarget opschroeven

donderdag, maart 20, 2008

Leefbaar wil huldiging Feyenoord bij bekerwinst

Als het aan Leefbaar Rotterdam ligt, komt er een grootse huldiging op de Coolsingel, mocht Feyenoord op 27 april de KNVB beker in de wacht slepen. Het voorstel dat raadslid Ronald Buijt vanmiddag in de raad deed, werd door alle partijen omarmd. Alleen burgemeester Opstelten was erg mistig in zijn reactie.

Feyenoord plaatste zich afgelopen dinsdag voor de finale van het bekertoernooi, na een 2-0 zege op NAC. Waar vele Feyenoordsupporters zich al opmaakten voor een mogelijk feest op de Coolsingel, liet de gemeente weten dat een eventuele bekerwinst niet zal leiden tot een huldiging op het bordes van de Coolsingel. De woordvoerder stelt dat huldigingen in de regel alleen plaatsvinden bij landskampioenschappen of het behalen van een Europese Cup.

Wat Leefbaar Rotterdam betreft zou Feyenoord bij een eventuele bekerwinst wel degelijk gehuldigd moeten worden op de Coolsingel. Gezien de laatste jaren is een mogelijke bekerwinst een groot succes dat groots gevierd dient te worden, zeker nu de club dit jaar zijn 100-jarige bestaan viert. Daarnaast heeft een huldiging na de gewonnen UEFA Cup finale in mei 2002 geen doorgang kunnen vinden, na de moord op Pim Fortuyn.

Ook stelde Buijt dat bij een officieel georganiseerd feest de orde makkelijker gehandhaafd kan worden. De supporters komen immers toch wel richting Coolsingel en Stadhuisplein, aldus Buijt. Op deze manier kunnen eventuele raddraaiers makkelijker in toom worden gehouden. Buijt was teleurgesteld in de reactie van burgemeester Opstelten. Opstelten gaf aan eerst de wedstrijd af te willen wachten. Onzin volgens Buijt. Een mogelijke huldiging vereist de nodige voorbereidingen en vanwaar dan die reactie van de gemeente?