Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Reclame-uitingen sportclubs

* Overlast Centraal Station

* Fietsendiefstal

* Kauwgomvrije binnenstad

* Nieuwbouwtarget opschroeven

donderdag, maart 20, 2008

Reclame-uitingen sportclubs

Geacht College,

Het is sportclubs verboden om reclame-uitingen naar de omgeving van het sportcomplex te uiten. Reclameborden mogen nu alleen naar de binnenkant van de sportvelden gericht zijn. Er zijn echter clubs die juist dubbele reclameborden willen hebben, waardoor ze hun sponsoren meer kunnen bieden en ze zelf hun financiële positie kunnen versterken.

Een van de clubs die bij de dienst Sport & Recreatie aan de bel trok, kreeg als reactie dat de veldhuur dermate laag is dat het niet terecht is als amateurclubs dit commercieel gaan uitbuiten.

Leefbaar Rotterdam vindt het onbegrijpelijk dat clubs op deze wijze belemmerd worden in hun mogelijkheden om financiën te werven, zeker in een tijd dat alle rapportages, inclusief uw eigen Voetbal Visie Vitaal, uitwijzen dat veel clubs het in financieel opzicht erg zwaar hebben. Ik wil u daarom de volgende vragen stellen.


1. Bent u bekend met het feit dat een club is geweigerd dubbelzijdige reclameborden te plaatsen?


2. Is deze handelswijze van Sport & Recreatie juist? Zo ja, waarom voert de gemeente dit beleid? Zo nee, waarom geeft Sport & Recreatie een dergelijk antwoord?


3. Bent u het met Leefbaar Rotterdam eens dat sportclubs juist, binnen redelijke grenzen, de ruimte moeten hebben om sponsorgelden te generen? Zo ja, wat gaat u aan deze situatie doen? Zo nee, waarom niet?


4. Bent u het met Leefbaar Rotterdam eens dat het huidige beleid een belemmering vormt voor de sportclubs in het binnenhalen van financiën en bent u bereid uw beleid aan te passen?


5. Welke maatregelen u kunt verder nog nemen om de commerciële speelruimte van sportclubs te vergroten?

Met vriendelijke groet,

Ronald Buijt