Politie Midden- en West Brabant

Perberichten district Oosterhout (20-03)

OOSTERHOUT NB, 20 maart 2008

Politie onderzoekt gewapende overval

WAALWIJK: Twee nog onbekende personen pleegden woensdagavond 19 maart een gewapende overval op een horecagelegenheid in de Sint Antoniusstraat in Waalwijk. De daders maakten daarbij een geldbedrag buit.

De twee mannen kwamen omstreeks 20.40 uur het restaurant binnen. Eén van hen trok een mes en bedreigde de 41-jarige restauranthoudster. Ze eisten geld. Onder dreiging van het mes kregen ze een geldbedrag vanuit de kassa. Hierna renden ze naar buiten en sloegen rechtsaf de St. Antoniusstraat in. Volgens het slachtoffer ging het om twee mannen van rond de 20 jaar oud.
Meteen na de melding heeft de politie nog vergeefs de omgeving afgezocht naar de verdachten. Van de gedupeerde is een aangifte opgenomen. en Slachtofferhulp ingeschakeld. De politie vraagt eventuele getuigen zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Beschonken beginnen bestuurder moet rijbewijs inleveren

WIJK EN AALBURG: De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 20-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. De jongeman reed donderdag 20 maart om 00.30 uur in beschonken toestand in zijn auto over de Geraniumstraat. Hij werd gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 370 ug/l, terwijl 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de agenten maakten proces-verbaal tegen hem op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 5 uur opgelegd.
Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Een beginnend bestuurder heeft korter dan vijf jaar het rijbewijs en is strafbaar bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l (normaal 22o ug/l) Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt als (bijkomende maatregel) ingevorderd bij een uitslag van 350 ug/l of hoger.

Dood aangetroffen baby begraven

OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 20 maart 2008 is het jongetje begraven, dat een week eerder dood werd aangetroffen. Het stoffelijk overschot van de baby werd woensdagmorgen 12 maart door voorbijgangers gevonden in een bosperceel langs het Wilhelminakanaal- Zuid. Het bleek om een pasgeboren jongetje te gaan en kreeg de voorlopige naam Willem van Oosterhout. De politie is nog steeds met man en macht op zoek naar de nog onbekende ouders.

Donderdagmiddag is Willem van Oosterhout, op de begraafplaats Leijsenakkers aan de Veerseweg in Oosterhout rond half drie ter aarde besteld. Dat gebeurde in besloten kring. Bij de begrafenis was een afvaardiging van Atletiek- en trimvereniging Scorpio aanwezig, waaronder de vinders van de baby. Verder bewezen leden van het onderzoeksteam, mensen van de ambulancedienst en de burgemeester mevr. Huijbregts het kindje de laatste eer. Hij kreeg zijn laatste rustplaats op de kinderbegraafplaats.

Het onderzoeksteam doet haar uiterste best om de ouders te achterhalen. Zeventien rechercheurs werken aan de zaak. Er worden gesprekken gevoerd met getuigen en personen uit het medische- en hulpverleningscircuit. Een buurtonderzoek en een passantenonderzoek hebben op dit moment nog geen concrete aanknopingspunten opgeleverd. Verder wordt de herkomst onderzocht van spullen die bij de baby werden gevonden. Wellicht dat deze spullen in een later stadium in een opsporingsprogramma getoond worden.

Beenletsel bij aanrijding auto/bromfiets

DEN HOUT: Een 17-jarige bromfietser uit Den Hout liep een beenwond op bij een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag 19 maart omstreeks 17.10 uur op het Eindsepad.

De veroorzaker van het ongeval was een 23-jarige automobilist uit Terheijden. Hij reed in zijn auto over het Eindsepad, komende uit de richting van de Dordrechtseweg te Den Hout. Op het kruispunt Eindsepad / Hultenkant sloeg hij linksaf. Daarbij zag het de tegemoetkomende rechtdoorgaande bromfietser over het hoofd. Er volgde een nagenoeg frontale aanrijding, waarbij de bromfietser over de auto vloog. De jongen was goed aanspreekbaar maar had door het ongeval een beenwond opgelopen. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor nader medisch onderzoek. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Twee gewonden bij verkeersongeval in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Op donderdagmorgen 20 maart behandelde de politie een ongeval op de kruising Canadesestraat / Schotsestraat. Het ongeluk gebeurde om 09.35 uur. Er raakten twee personen gewond.

Een voorrangsfout was vermoedelijk de toedracht van het verkeersongeval. Dat stelden verkeersongevalanalisten van de politie Midden en West Brabant vast. Een 25-jarige automobilist uit Zaandam reed via de Schotsestraat vanuit in de richting van de Jan de Rooijstraat. Voor hem kwam van rechts vanuit de Canadesestraat een 81-jarige man uit Kaatsheuvel. De 25-jarige man verleende vermoedelijk geen voorrang aan de 81-jarige man uit Kaatsheuvel. Op de kruising ontstond een aanrijding waarbij de 81-jarige man bekneld raakte in zijn voertuig. Hij is door de brandweer en de GGD uit zijn voertuig gehaald. Hij is vanwege nekklachten en nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.
Een inzittende uit de auto van de veroorzaker liep een beenwond op. Het ging om een 25-jarige man uit Heemskerk.
De politie trad verkeersregelend op en maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van het ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer