PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 20 Mrt 2008 - Redactie
Vandaag in de Raad

Vandaag werd in de raad gesproken over de Redbull Airrace, feesten met een erotisch tintje, het detentiecentrum bij Rotterdam Airport, de mogelijke huldiging van Feyenoord, de nieuwbouw in Nieuw-Crooswijk en de ondertunneling van de s Gravendijkwal.

Redbull Airrace
Op verzoek van Leefbaar werd gesproken over de Redbull Airrace. Zij willen dat Rotterdammers gratis naar dit evenement kunnen. Volgens huidige plannen moeten bezoekers entree betalen. De PvdA vindt ook dat Rotterdammers de gelegenheid moeten hebben de vliegtuigen boven de Maas gratis te bekijken. De burgemeester stelde dat overal in de wereld voor dit evenement moet worden betaald. Anders zou het de gemeente veel geld kosten om het evenement naar Rotterdam te halen. Bovendien wordt het zich voor de toeschouwers volgens hem veel beter en de veiligheid beter.

Erotische feesten
De PvdA vindt het betuttelend dat feesten met een erotische lading een prostitutievergunning moeten aanvragen. Dit is geen goede ontwikkelingen. We moeten stappen aan de Maas en geen Staphorst aan de Maas, aldus PvdA-raadslid Ronald Motta Het eerder erotische dansavonden dan sexfeesten en dat moet kunnen. Andere partijen schaarden zich achter de PvdA. De burgemeester stelde dat een prostitutievergunning voor erotisch getinte feesten niet nodig is, maar alleen voor feesten waar seksuele handelingen worden verricht. Hij stelde, tegen alle argumenten vanuit de raad, dat op dit feest vaker seksuele handelingen plaatsvinden en een prostitutievergunning op zijn plaats was.

Huldiging Feyenoord
Alle partijen vonden dat de huldiging van Feyenoord bij het behalen van de Beker op de Coolsingel moet plaatsvinden. PvdA-raadslid Marco Heijmen herinnerde het stadsbestuur eraan dat de bekerwinst ook in het verleden op de Coolsingel werd gevierd. De burgemeester weigerde op de feiten vooruit te lopen en wil eerst de wedstrijd afwachten. De raad sprak van een mistig antwoord.

Nieuw-Crooswijk
De PvdA wilde van het stadsbestuur weten of de vernietiging van het bestemmingsplan door de Raad van State gevolgen heeft voor de bouw van Nieuw-Crooswijk. Wethouder Hamit Karakus verzekerde de raad dat de nieuwbouw plannen geen ernstige vertraging op hoeven te lopen. Er is voldoende tijd om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

s Gravendijkwal
Naar aanleiding van een krantenartikel wilde Leefbaar van het stadsbestuur weten of de financiering van de ondertunneling van de s Gravendijkwal een probleem gaan vormen. PvdA-raadslid Tom Harreman noemde de situatie een storm in een glas water. De planning is duidelijk en het geld zou worden geregeld. Wethouder Baljeu volgde het standpunt van de PvdA. Tot 2015 zullen de Pleinweg en de s Gravendijkwal worden ondertunneld. Op dit moment worden studies naar beide tunnels gedaan.