CAO-akkoord voor werknemers in de sociale werkvoorziening

20/03/2008 17:48

VNG

CAO-akkoord voor werknemers in de sociale werkvoorziening

De Kamer Gesubsidieerde Arbeid van de VNG (KGA), de werkgeversorganisatie voor de Sw-bedrijven, en de vakbonden AbvaKabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben vandaag een nieuwe CAO bereikt voor de sociale werkvoorziening. In de CAO, die loopt van 1 november 2007 tot 1 maart 2010, is een loonsverhoging opgenomen van 3% per 1 maart 2008 en 2,5% per 1 maart 2009. Verder is een herziening van het loongebouw per 1 januari 2009 overeengekomen, die de meeste werknemers een loonsverhoging van 0,5% oplevert. Tot slot krijgen de werknemers in de sociale werkvoorziening een eenmalige uitkering van 125 euro in februari 2010.

Naast afspraken over het loon zijn er ook vernieuwende afspraken gemaakt die uitstroom naar reguliere arbeid vanuit de sociale werkvoorziening moeten stimuleren. Eén van de meeste belangrijke afspraken is daarbij de verlenging van de periode waarin gewerkt wordt aan de ontwikkeling en scholing van de medewerker. De werkgever stelt samen met de nieuwe medewerker een ontwikkelingsplan op voor een periode van maximaal 5 jaar. Partijen zullen dit proces nauwgezet volgen. Partijen verwachten met deze afspraak een belangrijke bijdrage te leveren aan de kansen van de medewerker op regulier werk buiten het Sw-bedrijf.

De Kamer Gesubsidieerde Arbeid is als onderdeel van het College voor Arbeidszaken van de VNG de werkgeversvereniging voor de Sw-bedrijven in de publieke sector. De werknemers in deze sector worden vertegenwoordigd door de ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak. In totaal zijn 100.000 personen werkzaam in de sector.








Vereniging Nederlandse Gemeenten