Gemeente Waddinxveen


Gemeenteraad Waddinxveen besluit niet voor 2015 over mogelijke fusie

De gemeenteraad heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering ingestemd met het plan van aanpak over bestuurlijke toekomst van de gemeente Waddinxveen. Wat betreft het plan van aanpak gaf de raad aan, dat er helderheid moet komen over de mogelijke en wenselijke samenwerkingsverbanden in de regio, waaronder Gouda. In een motie gaf de raad verder aan dat als er op termijn sprake is van een fusie, dat het besluit daarover niet eerder dan 2015 kan worden genomen.

De gemeente Waddinxveen en de gemeente Gouda hebben van het college van GS de opdracht gekregen om met elkaar in overleg te treden over de mogelijkheid van een niet-vrijblijvende bestuurlijke samenwerking/samenvoeging van beide gemeenten. GS heeft beide gemeenten gevraagd hierover vóór 1 januari 2009 te rapporteren.

Het plan van aanpak omvat de stappen die de gemeente zet om de opdracht van GS te kunnen uitvoeren. Uitgangspunt daarbij is dat de huidige doelen van Waddinxveen goed tot zijn recht moeten komen.

De gemeente wil ten eerste een onderzoekbureau inschakelen die een foto moet maken van de situatie van Waddixnveen zoals het nu is. Dan gaat het bijvoorbeeld over de taken van de Waddinxveen, beleidsvelden en samenwerkingsverbanden van de gemeente. Eenzelfde foto is volgens Waddinxveen ook nodig voor Gouda. Ten tweede wil het gemeentebestuur de komende periode met Gouda gaan praten over samenwerking daar waar dat efficient is. Dat wil ze ook doen met andere organisaties, instellingen. Ten derde wil het bestuur op basis van de uitkomsten van het onderzoek praten met o.a. Gouda, maar mogelijk ook met andere buurgemeenten over samenwerkinsgverbanden.

Openingstijden Publieksbalie
maandag t/m vrijdag: 08.30-12.30 uur
donderdagavond: 17.00-21.00 uur.

Gemeente Waddinxveen
Raadhuisplein 1, 2741 HR
Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen
T. (0182) 624 624.
F. (0182) 624 680
E. gemeente@waddinxveen.nl