AutoRai

Prijzen nieuwe Mercedes-Benz CLC-Klasse bekend

(3/20/2008)
De CLC-Klasse staat vanaf juni bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealer. Het nieuwe model vormt de basis van de
Mercedes-Benz-coupéfamilie. Door de combinatie van een lager verbruik en betere emissiecijfers heeft de CLC-Klasse een gunstiger label gekregen dan zijn voorganger. Daardoor is de nieuwe coupé leverbaar met prijzen vanaf 34.800 euro.

Verder zorgt een Prestige-uitvoering voor een extra individuele touch en is er ook nog eens een aantrekkelijke introductieaanbieding.

De compacte buitenafmetingen en de krachtige lijnen onderstrepen het sportieve karakter van de nieuwe CLC-Klasse. De voorkant is geheel nieuw ontworpen, waarmee de Sportcoupé nu dezelfde lijn volgt als de andere Mercedes-Benz-personenautoâs. De CL-Klasse coupé en de AVANTGARDE-versies van de C-Klasse dienden als voorbeelden. De grote Mercedes-ster is in het midden van de grille geplaatst, evenals bij de andere coupé-modellen. De CLC is leverbaar met viercilinder benzine- en dieselmotoren en twee zescilinders, waarbij het vermogen uiteenloopt van 122 pk tot 272 pk. Alle motoren zijn verfijnd en leveren hun prestaties vermogen bij een lager verbruik. De CLC heeft standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak. Bij de viercilindermotoren is een vijftraps automaat verkrijgbaar en bij de V6-modellen de zeventraps automaat 7G-TRONIC.

Individuele touch
De nieuwe CLC is ook beschikbaar in de Prestige-uitvoering. Prestige staat voor een aanvulling van de toch al complete uitrusting met zaken als metallic lak, een alarmsysteem (SCM 3 goedgekeurd), Audio 50 APS met navigatie, zes luidsprekers, telefoonbedieningstoetsen en het Park Tronic System. De Prestige-uitvoering wordt aangeboden tegen een meerprijs van slechts ⬠3.690, wat een voordeel oplevert van ⬠2.308.

Ter introductie
De introductieaanbieding voor de nieuwe CLC is - net als de auto - zeer aantrekkelijk. Het Sportpakket is voor de snelle beslisser tijdelijk beschikbaar voor slechts ⬠995 en dat betekent een voordeel dat tot maximaal ⬠2.000 kan oplopen. Het pakket omvat onder andere 18 inch lichtmetalen velgen met brede banden, koplampen met zwart gekleurde randen binnenin, een sportonderstel met verlaagde carrosserie, een met leer bekleed sportstuurwiel en donker gekleurd geborsteld aluminium voor de afwerking in het interieur.

Ook het nieuwe Dynamic Steering-systeem is onderdeel van het Sportpakket. Dit systeem zorgt ervoor dat de stuurverhouding varieert, afhankelijk van de uitslag van het stuurwiel, zodat het stuurwiel slechts licht behoeft te worden gedraaid om een bocht te nemen. Dat zorgt voor een meer spontane reactie op stuurbewegingen en een sportiever rijgedrag.

De prijslijst van de CLC met benzinemotor begint dus bij ⬠34.800 voor de CLC 180 KOMPRESSOR. De zuinige en krachtige dieselmotoren zijn leverbaar vanaf de CLC 200 CDI, verkrijgbaar vanaf ⬠37.550. Het topmodel, de CLC 350, staat in de prijslijst voor ⬠46.200. Uiteraard is de nieuwe CLC-Klasse verregaand te personaliseren. Zo zijn naast het Sportpakket en de Prestige-uitvoering ook een Comfort- en Exclusiv-pakket leverbaar en is de CLC verder aan te kleden met individuele accesoires.