Gemeente Rotterdam

Vanaf 4 september kan Rotterdam dansen op een dansvloer die energie opwekt.

Ondernemers in de horeca Aryan en Willem Tieleman en dancegoeroe Ted Langenbach zijn de initiatiefnemers van het project. WATT zal de eerste club in de wereld zijn met een energieopwekkende dansvloer. Via een ingenieus systeem worden de bewegingen van de dansers omgezet in elektriciteit. Al dansende wordt de vloer verlicht. Ook de warmte die van de mensen afkomt wordt hergebruikt. "WATT wants your energie," aldus Aryan Tieleman.

Zero waste bar
Het duurzaamheidaspect wordt doorgevoerd in de hele club. Je bestelt je drank je bij de zero waste bar, die een minimum aan energie en water verbruiken. En plassen doe je in een toilet dat wordt doorgespoeld met regenwater. De ambitie van WATT is om 50% CO2 uitstoot te besparen. Dat betekent dus ook groene stroom,veel flyeren via internet om het papierverbruik te beperken en afval zoveel mogelijk hergebruiken.

Talent
Behalve voor duurzaam dansen, is er in WATT ook plaats voor theater, design, cabaret en literatuur. En natuurlijk de beste DJ's. Ted Langenbach: "Talent moet hier een kans krijgen, Rotterdam zal zich weer mondiaal gaan profileren. Iedereen uit de hele wereld moet hier willen optreden."

Trotse gemeente
De Gemeente Rotterdam steunt WATT via het Climate Initiative. Wethouder Ohran Kaya van Participatie en Cultuur: "De inzet van innovatieve technieken als de energieopwekkende dansvloer en het feit dat duurzaamheid in het hele concept en de bedrijfsvoering is verweven, maakt WATT een inspirerend project waar het Rotterdam Climate Initiative én het gemeentebestuur trots op is."

Om de ontwikkelingen van WATT te volgen kijk op: www.watt-rotterdam.nl

De entree van WATT

Bron: Bestuursdienst, 20-03-2008