Ingezonden persbericht


Petrus Canisius College

Kenmerk: 18 maart 2008

PERSBERICHT

PCC-leerlingen zetten zich in voor Stara School in Kenia

Ook dit jaar vindt op het PCC weer de jaarlijkse Actiedag plaats. Op donderdag 20 maart spannen de leerlingen van de verschillende PCC-vestigingen zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor leeftijdgenootjes die het beduidend minder goed getroffen hebben. De leerlingen laten zich voor allerlei activiteiten sponsoren door ouders, familie, vrienden en buurtgenoten. De opbrengst van deze dag gaat naar de Stara School in een grote sloppenwijk van Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Het PCC heeft zich voor vijf jaar aan dit project van Childslife verbonden.

De activiteiten
De PCC-vestiging Blekerskade, tijdelijk gehuisvest aan de Bergerweg in Alkmaar, hield vorige week al de traditionele jaarlijkse volleybalmarathon, ditmaal in sporthal de Watertoren in Egmond. Aan deze marathon die altijd 24 uur achtereen duurt, nam een flink aantal leerlingen- en personeelsteams deel. De eerste- en tweedejaarsleerlingen van de vestiging Fabritiusstraat (Alkmaar) laten zich sponsoren voor rondjes van 350 mtr rondom de school. Sommige leerlingen verkleden zich, nemen vreemde attributen mee of leggen de afstand achteruitlopend, op skates of in een kinderwagen af, waardoor de loop er altijd verrassend feestelijk uitziet. De leerlingen van het 3e jaar maken traditiegetrouw een fikse sponsorwandeling van Bergen aan Zee door de duinen naar de Kerf en over het strand weer terug. De examenklassen organiseren op school een feestelijke fancy fair voor de eigen brugklassers en die van de andere Juniorcolleges. De leerlingen van Heiloo gaan sportief aan de slag; zij gaan op de fiets naar zwembad de Watertoren, zwemmen daar zoveel mogelijk baantjes voordat ze terug fietsen naar Heiloo waar ze op het Triasveld nog eens gaan hardlopen. Natuurlijk gaat het er om wie de meeste kilometers aflegt! Ook de leerlingen van Juniorcollege Bergen laten zich van hun sportiefste kant zien. Zij kiezen namelijk voor een bosloop of voor een voetbaltoernooi op het Berdosterrein. De leerlingen van het Juniorcollege aan de Vondelstraat kunnen ook kiezen: de echte sportievelingen gaan 12,5 km wandelen van Alkmaar, via Heiloo naar Bergen en weer terug. Anderen kiezen voor hardlopen, zwemmen in zwembad de Hoornsevaart of een flinke skeelertocht, maar veruit favoriet is deelname aan de game-marathon op de computer.

Het doel
Het geld dat tijdens de actiedag wordt verdiend gaat via Childslife naar de Stara School in Nairobi (Kenia). De school staat in de sloppenwijk Kibera die met z'n 1 miljoen bewoners de grootste sloppenwijk van Afrika is. Er is geen stromend water en nauwelijks elektriciteit. De Stara School geeft onderwijs én voedsel aan kinderen in de sloppenwijk waarvan de ouders zijn overleden aan AIDS. De actiedag in 2007 leverde ruim E 25.000 op, maar de leerlingen vinden het natuurlijk een erezaak om ieder jaar te proberen meer op te halen dan vorig jaar. Tot nu toe is dat altijd gelukt.

einde persbericht

U bent van harte welkom op de PCC-Actiedag van donderdag 20 maart. Dit is het exacte programma:

Juniorcollege Vondelstraat, Vondelstraat 41, Alkmaar:
. wandeltocht 12,5 km: start om 9.00 uur op het schoolplein, daarna een route via Heiloo, Bergen en weer terug naar school.
. game marathon: start om 8.30 uur op school, eindigt om 20.30 uur
. skeelertocht: vertrek om 9.15 uur naar de Leeghwaterbrug, start 9.30 uur. De route loopt langs het kanaal tussen kaasboerderij en brug
. zwemmen en hardlopen: start om 9.45 uur bij zwembad de Hoornsevaart 500 mtr zwemmen, aansluitend 4 km hardlopen in de Oudorperhout

Vestiging Fabritiusstraat, Fabritiusstraat 1, Alkmaar:
. fancy fair door 4e klassen: vanaf 11.00 uur op school
. sponsorloop om de school: 1e klassen starten om 10.00 uur, 2e klassen starten om 11.00 uur
. wandeltocht Bergen aan Zee: vertrek om 9.00 uur vanaf school

Juniorcollege Bergen, Geestweg 19, Bergen:

. bosloop: start om 9.30 uur bij de Zwarte Schuur
. voetbaltoernooi: start om 9.30 uur bij Berdos

Juniorcollege Heiloo, De Dors 2, Heiloo:

. fietstocht naar Egmond: vertrek tussen 9.15 en 10.00 uur
. zwemmen in de Watertoren: tussen 10.00 en 11.30 uur
. hardlopen bij Trias: tussen 11.15 en 13.00 uur

Alkmaar - Bergen - Heiloo

Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu

---- --