Verfspot.nl bezorgt verfproducten binnen 24 uur thuis


LEEUWARDEN, 20080320 -- Vandaag is de webwinkel Verfspot.nl officieel van start gegaan op internet. Op www.verfspot.nl kunnen zowel consumenten als bedrijven zelf online verf en aanverwante artikelen bestellen. De producten worden binnen 24 uur thuis bezorgd. Gelijk met de lancering van Verfspot.nl is de PaintCube gepresenteerd. Een trendy verflijn verpakt in een originele milieuvriendelijke kubus. Verfspot.nl is een samenwerking tussen verfgroothandel Friesland Coatings, F Vijf Internet Marketing en Snakeware New Media. Verfspot.nl heeft de ambitie om de grootste online verfshop van Nederland te worden.

Trendy kubus

`Al geruime tijd liep ik met het idee rond om verf te gaan verkopen via internet', aldus Erik van der Schaaf, directeur van Friesland Coatings. `De verfmarkt wordt nog steeds bepaald door de traditionele partijen en is daardoor weinig innovatief op het gebied van internet, sales en marketing'. Kwaliteit en snelheid staan bij Verfspot.nl centraal. De klanten van Verfspot.nl ontvangen A-kwaliteit verven die worden geproduceerd door de grote Duitse verffabrikant einzA. Alle producten worden binnen 24 uur thuis bezorgd. `Uniek voor Nederland!', vervolgt Van der Schaaf. `Te meer als men nagaat dat bedrijven als TNT eisen dat de verf verpakt wordt in een doos. Zo ontstond ook het idee van de PaintCube, een zak met verf die in een trendy kubus wordt aangeboden'. Het materiaal van de PaintCube is volledig recyclebaar en de vorm zorgt voor een efficiënt transport.

Volop marketingkansen

Ook internet biedt volop kansen voor het verkopen van verfproducten. `De consument wordt steeds gemakkelijker en wil zich in toenemende mate onderscheiden', zegt Alex van Ginneken, internet adviseur van F Vijf Internet Marketing. Verfspot.nl speelt dan ook in op deze ontwikkeling en biedt volop gebruikersgemak. Daarnaast kent Verfspot.nl een groot aantal themasites welke garant staan voor veel bezoekers. `Denk alleen maar eens aan het komende Europese kampioenschap voetbal, heel Nederland kleurt dan Oranje. Het spreekt voor zich dat we daar nu al een themasite voor hebben ontwikkeld', aldus Van Ginneken. `De strategische partnerships met de ANBO en Kamerlink.nl weerspiegelen de omvang van de doelgroep en het marketingpotentieel'.

Techniek stimuleert rendement

`Om het succes van verfspot.nl te waarborgen moet de website automatisch topposities genereren in de zoekmachines', stelt Ate van der Meer van Snakeware New Media. `We hebben dan ook veel tijd geïnvesteerd in deze echt zoekmachine vriendelijke webwinkel'. Naast zoekmachine vriendelijk is de webshop ook uitermate gebruikersvriendelijk, zo maakt Verfspot.nl onder andere gebruik van online instructievideo's. Een sterk opkomende trend op internet die het gebruik en het rendement van websites enorm stimuleert. Door het toepassen van het Content Management Systeem van Snakeware is de webshop echt flexibel ingericht. `Zo kunnen wij snel reageren op de nieuwste ontwikkelingen en voorop blijven lopen in de online verfmarkt', besluit Van der Meer tevreden.