Gemeente Boxtel 30 31 Workshop duurzaam ontwikkelen en bouwen

De gemeente Boxtel organiseert op 20 maart om 14.00 uur in De Kleine Aarde een workshop over duurzaam ontwikkelen en bouwen. Wat zijn voor u de condities om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen? Waar loopt u tegenaan? Waar heeft u behoefte aan?


Duurzaamheid als een vast criterium in de ruimtelijke ontwikkeling is allerminst eenvoudig. In de Boxtelse woonwijk In Goede Aarde hebben we er geschiedenis mee geschreven waarbij ook de projectontwikkelaars nieuw terrein hebben verkend. De bakens zijn verzet. Toch vraagt duurzaam denken bij het ontwikkelen van bestemmingsplan, verkaveling, infrastructuur en de planning van de hoeveelheid en soort woningen nog veel inventiviteit en levert nieuwe en ook weerbarstige materie op.

Presentatie Hugo van Boxmeer ontwikkelde en bouwde, als directeur van Aannemersbedrijf van Bergen uit Beuningen en Geldrop, een groot aantal woningen in de duurzame wijk In Goede Aarde. Die ervaring bracht een unieke visie voort. Van Boxmeer ziet duurzaam bouwen als een uitdaging. Maar niet zonder meer. Met zijn kritische vragen en prikkelende kijk op zaken daagt hij de deelnemers uit om in gesprek te gaan over een aantal actuele vraagstukken rondom duurzame projectontwikkeling en duurzaam bouwen.

Workshop Na een inleiding van Hugo van Boxmeer ontdekt u met andere geïnteresseerden aan de hand van stellingen wat voor u belangrijk is. Maar ook wat uw visie is en welke onderdelen voor u nodig zijn om duurzame ruimtelijke ontwikkeling echt werkelijkheid te laten worden. Wilt u meepraten, kom dan op donderdag 20 maart 2008 om 14.00 uur naar De Kleine Aarde aan Het Klaverblad.

Programma Het programma voor deze bijeenkomst ziet er als volgt uit:

14.00 uur ontvangst 14.30 uur presentatie door Hugo van Boxmeer 15.00 uur workshop 15.45 uur pauze 16.30 uur presentaties en discussie 17.30 uur borrel met hapjes

Aanmelding U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een email te sturen naar mco@boxtel.nl Vergeet daarbij niet uw naam, organisatie en 'bijeenkomst 20 maart' te vermelden.

Feels Like Home Deze bijeenkomst is een van de inleidende activiteiten in het kader van Feels Like Home. Doel van deze activiteiten is ontmoetingsplekken te creëren waar burgers en bedrijven ontvankelijk zijn voor 3 thema's Het Groene Woud, Duurzaamheid en Europa. In het weekeind van 18 t/m 20 April 2008 vindt het Feels Like Home Lentefestival plaats in en om De Kleine Aarde met activiteiten voor iedereen.

06-03-2008
---