Gemeente Roermond

Aanbevelingsroutes in Roermond tijdens paasweekend

Tijdens het Paasweekend, van donderdag 20 tot en met maandag 24 maart, zijn er volop activiteiten georganiseerd door bedrijven in en om Roermond. Om de verkeersdrukte in goede banen te leiden geeft de gemeente Roermond diverse aanbevelingsroutes aan.

Opening Retailpark

Op 19 maart 2008 gaat het Retailpark Roermond officieel open. Zowel vanuit het noorden (Venlo, Nijmegen) als uit het zuiden (Sittard, Maastricht) is het Retail Park bereikbaar. Naar verwachting zullen ook vele Duitse consumenten een bezoek brengen aan het Retail Park. Met name op vrijdag 21 maart, een zogenaamde Duitse zondag. Voor alle dagen wordt de aansluiting van de Schaarbroekerweg rotonde Broekhin-Noord afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van bevoorradingsverkeer voor het Retailpark.

Verkeersmaatregelen in en om Roermond

Op de A73, N280 en de onderliggende wegen van de gemeente Roermond worden in het Paasweekend diverse aanbevelingsroutes aangegeven om verschillende bestemmingen te bereiken. Om de verkeersdrukte in goede banen te leiden worden bezoekers verzocht de diverse aanbevelingsroutes naar onder andere het Designer Outlet, Retailpark, Intratuin en Sijben Meubelen te volgen. De Swalmtunnel en Roertunnel in de A73 zijn tijdens het Paasweekend geopend.

Parkeren in de binnenstad

De binnenstad beschikt over een elektronisch verkeersverwijssysteem. Dit systeem geeft het aantal beschikbare parkeerplaatsen per locatie aan. Zodoende vindt u eenvoudig een parkeerplaats op loopafstand van het centrum. Voor meer informatie leest u de parkeerfolder Parkeren rond de binnenstad.

Publicatiedatum: 19-3-2008 Bijgewerkt: 19-3-2008