Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaandam, 19 maart 2008

Inschrijving jubileumeditie SkeelerRonde Zaanstad geopend

Zaterdag 14 juni 2008 vindt de 10e SkeelerRonde Zaanstad plaats. Deze jubileumeditie van één van Nederlands grootste Skeelerevenementen belooft dit jaar extra aantrekkelijk te worden. Op het programma staan diverse jeugdactiviteiten, een internationale wedstrijd en een mooie toertocht op een zonnige zomeravond. Skeeleren door een groot deel van de Zaanstreek blijft een unieke belevenis. Dankzij de enthousiaste menigte langs het sfeervolle traject beleeft elke deelnemer 'op wieltjes' weer een onvergetelijk festijn.

Bij deze 10e editie worden ruim 1.000 deelnemers aan de diverse starts verwacht.

Route komende editie aangepast
Wegens renovatie van de Julianabrug in Zaandijk is de route voor de komende twee edities van de SkeelerRonde Zaanstad aangepast. Een deel van de route zal via de Engewormerringdijk en door Wormer worden gereden. Door deze aanpassing is er helaas geen mogelijkheid tot het rijden van het Rondje HalfOm (de 14 km).

Wedstrijd- en toertocht
Deelnemers hebben de keuze uit een wedstrijd of toertocht. Om 18.00 uur starten vanaf de Peperstraat in Zaandam de teams van wedstrijdrijders, waarbij veel landelijke en internationale toppers aan de start verschijnen. Zij leggen het parcours twee keer af, zodat de totale afstand 66 kilometer is. Hierna starten twee klassen individuele wedstrijdrijders (dames en heren). De laatste twee klassen rijden beide de ronde van 33 kilometer één keer. Voor toerrijders staat vanaf 19.30 uur het fraaie, voor een groot deel landelijke traject centraal. Zij rijden één grote ronde van 33 kilometer dwars door Zaanstad en Wormer.

Businessrace
Tijdens de editie van 2007 deden 19 teams mee aan de Businessrace, die dit jaar voor de 8e maal wordt gehouden. De Businessrace is voor veel bedrijven en scholen een prima gelegenheid om op sportief gebied een gezamenlijke prestatie te leveren. Inschrijving is mogelijk met teams van minimaal drie en maximaal vijf personen.

Kidsrace
Ook voor de kinderen is dit jaar veel te beleven. 's Middags staat in Saendelft een spannende skeelertocht geprogrammeerd en 's avonds worden voor de 1e keer vanwege het jubileum in het start en finish gebied op de Peperstraat in Zaandam ook kinderwedstrijden georganiseerd.

Vrijwilligers
De Zaanse Skeelerronde wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door de belangenloze medewerking van een paar honderd vrijwilligers. Deze worden onderweg ingezet als verkeersregelaar of in Zaandam bij de start, finish of in de sporthal. Naast veel vrijwilligers van verenigingen zijn ook steeds meer bewoners langs het parcours bereid hun medewerking te verlenen. Een handje extra kan de organisatie best gebruiken en veel dankbaarheid van de skaters valt hen dan ten deel. Daarnaast krijgt elke vrijwilliger als dank voor de verleende medewerking een leuke herinnering. Het aanmelden als vrijwilliger is mogelijk via vrijwilligers@lechampion.nl.

Informatie en inschrijven
Inschrijven voor individuele deelnemers en businessteams is mogelijk op www.skeelerronde-zaanstad.nl. Hier treffen bezoekers tevens verdere informatie over het evenement.

Noot aan de redactie (