Ingezonden persbericht


Persbericht

Ekris Motorsport keert terug in Samsung BMW 130i Cup

Als regerend kampioensteam mag Ekris Motorsport dit jaar niet ontbreken op de startgrid van de aansprekende Samsung BMW 130i Cup. De man die vorig de titel binnenhaalde, Ricardo van der Ende, zal daarbij niet 'The man to beat' zijn. Hij heeft zijn vizier gericht op een andere autosportklasse in een Europees kampioenschap. Om die reden heeft de sportiefste BMW-dealer van Nederland besloten om dit jaar uit te komen met één BMW 130i, die bestuurd zal worden door Duncan Huisman. Hij zal tijdens de komende Kinzo Paasraces op Circuit Park Zandvoort een start maken met een seizoen dat hem mogelijk de troon- opvolger van Ricardo van der Ende maakt.

Duncan Huisman:"Ik ben uiteraard zeer te spreken over dit besluit van Ekris Motorsport. Ingewijden weten dat vorig jaar niet mijn meest gelukkige raceseizoen was. Mooi dat wij met Ricardo, na een zeer bewogen seizoen, de titel konden pakken, maar voor mij liep het allemaal niet helemaal volgens plan. Nu staan we aan het begin van een nieuw seizoen en begint iedereen met een schone lei. Terugkijken is nooit mijn sterkste kant geweest en vandaar dat ik alleen maar vooruitkijk naar alles dat er komen gaat. Wat we weten is dat we met elkaar een goed team vormen en tot mooie resultaten in staat zijn. En over de auto zoals hij nu is ben ik zeer te spreken. De veranderingen die men voor 2008 heeft doorgevoerd maken van de 130i een nog betere raceauto", aldus de ervaren coureur.

Huisman die ondanks zijn inzet voor BMW in de slotfase van het afgelopen WTCC jaar helaas niet in aanmerking kwam voor een stoeltje in dit Wereldkampioenschap voor Toerwagens, zal dit jaar ook uitkomen in de BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft (VLN) in Duitsland en de 24-uurs race op de Nurburgring op 24 en 25 mei aanstaande. "Samen met Tom Coronel ben ik daar door Zakspeed Motorsport voor gevraagd. In principe rijden wij alle races van dit kampioenschap met een Dodge Viper. Een snelle sportwagen waar wij vorig jaar al enkele races mee gereden hebben en waarmee al een keer tweede werden in de 24-uurs race. Voor dit jaar hebben ze die auto weer helemaal nieuw opgezet en ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit jaar hoog kunnen scoren".

Zijn oud-teamgenoot Ricardo van de Ende heeft, zoals aangegeven, zijn pijlen gericht op een ander Europees kampioenschap. "Het is nog te vroeg om hier iets concreets over te vertellen maar ik ben samen met Ekris volop bezig één en ander rond te krijgen", aldus Ricardo van der Ende, de regerend kampioen in de Samsung BMW 130i Cup.

Veenendaal, 19 maart 2008