Ingezonden persbericht


HP gaat F5-oplossingen voor applicatieacceleratie en -beschikbaarheid leveren

Schiphol-Rijk, 20 maart 2008 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV) heeft een partnership gesloten met de Network Solutions-businessunit van HP in de EMEA-regio. Het partnership is een belangrijke nieuwe stap voor F5 bij het verdiepen en verbreden van zijn oplossingen voor Fortune 1000-bedrijven die te maken hebben met steeds grotere datavolumes.

"Klanten gebruiken steeds vaker de browser als het belangrijkste middel voor applicatiebeschikbaarheid. Daarnaast worden SOA-platforms en webservices steeds meer gemeengoed", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Dankzij het leiderschap en de ervaring van HP in Fortune 1000-omgevingen en de expertise van F5 in het verminderen van problemen met applicatiebeschikbaarheid kunnen grote bedrijven unieke voordelen behalen."

"De Network Solutions-businessunit van HP in EMEA helpt klanten bij het beheren en transformeren van hun netwerkinfrastructuren met het oog op optimaal zakelijk voordeel", zegt David Welsh, directeur van de Network Solutions-businessunit van HP in EMEA. "Wij kijken ernaar uit om het aanbod van F5 in ons portfolio op te nemen. Dit past binnen onze inspanningen om klanten te helpen bij het bereiken van maximale prestaties en beschikbaarheid, en - belangrijker - bij het versnellen van omzet."

Binnen de overeenkomst ondersteunen beide partijen de volgende producten.
* BIG-IP® Local Traffic Manager(TM) - een intelligent en flexibel systeem voor Application Delivery Networking. Het systeem voorziet in veilige, optimale beschikbaarheid van applicaties en stelt bedrijven in staat om effectiever en competitiever te opereren.
* BIG-IP® Global Traffic Manager(TM) - het uitvallen van een locatie, aanvallen en storingen in de applicatie-infrastructuur zijn de belangrijkste redenen voor ontevredenheid onder eindgebruikers. BIG-IP Global Traffic Manager biedt hoge beschikbaarheid, maximale prestaties en centraal beheer voor applicaties die op verschillende, verspreide datacenters draaien.
* BIG-IP® WebAccelerator(TM) - een geavanceerde oplossing voor Web Application Delivery. Een serie intelligente technologieën voorkomt prestatieproblemen door browsers, webapplicatieplatforms en WAN-vertraging. Door de downloadtijd van pagina's te verminderen, dringt WebAccelerator de belasting van servers en de bandbreedte terug. Zo is de productiviteit van applicatie en gebruiker gewaarborgd.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie en beheerbaarheid aan het netwerk zorgt voor het offloaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan 16.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht