SP Tilburg


Chaos bij leerlingenvervoer

20-03-2008 * Na de jarenlange problemen bij de deeltaxi blijkt nu ook het leerlingenvervoer in chaos te verkeren. SP raadslid Bart van de Camp stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college: "Kinderen komen te laat of helemaal niet op school aan, en klagende ouders worden grof behandeld".

Bart van de Camp: "Het leerlingenvervoer kampt met grote problemen; taxi's komen te laat waardoor kinderente laat of soms zelfs helemaal niet op school verschijnen. Bij klachten worden ouders zeer bruut behandeld. Opmerkingen als 'u heeft zelf gekozen voor speciaal onderwijs' vind ik behoorlijk beledigend".

Niet alleen de kinderen maar ook hun ouders raken in de problemen door de situatie bij het leerlingenvervoer."Moeders kunnen niet gaan werken als hun kinderen nog thuis zijn, waardoor hun banen in gevaar komen. Als je kind al naar het speciaal onderwijs moet zit je zeker niet te wachten op nog meer problemen als schoolverzuim en het verlies van je baan", aldus Van de Camp. Hij vraagt of het college zich in staat acht deze problemen voor 1 mei op te lossen. "Ik hoop vooral dat het niet zo'n eindeloos verhaal wordt als bij de deeltaxi".

www.tilburg.sp.nl

Meer informatie: Bart van de Camp, 06-51917108