Gemeente Winterswijk


Nieuwe structuur gemeentelijke organisatie

20 maart 2008

Winterswijk ­ Het college heeft besloten dat de gemeentelijke organisatie per 1 april 2008 in een nieuwe organisatiestructuur gaat werken. De nieuwe structuur heeft acht afdelingen en een directiestaf en is daarmee eenvoudiger van opzet dan de oude structuur. De gemeente onderneemt deze herstructurering om de dienstverlening naar de burgers en bedrijven zo goed mogelijk te verzorgen en de kosten beperkt te houden.

Aan de nieuwe structuur is een periode van intensieve voorbereiding en proefdraaien vooraf gegaan. Naast de verandering in de structuur, wordt ook de manier van werken in de komende periode verder gestroomlijnd. Hierdoor zal de onderlinge afstemming van de verschillende diensten van de gemeente verder verbeteren. Om dit te bereiken vindt er een intensieve ontwikkeling van de medewerkers plaats op het gebied van samenwerking en het contact met de burgers en bedrijven.

Digitale dienstverlening
Ook aan de verbetering van de digitale dienstverlening wordt hard gewerkt. Mede dankzij de nieuwe website van de gemeente is de positie van de gemeente Winterswijk onlangs sterk gestegen in de landelijke dienstverleningsmonitor op www.advies.overheid.nl. Op het totaal van 443 gemeenten neemt de gemeente Winterswijk inmiddels de 123e plaats in.